Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 09. 2020. 10:35   >>  10:36

DONACIJA NJEMAČKE

Policija dobila uređaj za provjeru dokumenata

Savezno ministarstvo za unutrašnje poslove, izgradnju i zajednicu Savezne Republike Njemačke doniralo je Upravi policije Crne Gore, uređaj za provjeru dokumenata sa dodatnom opremom, ukupne vrijednosti od 51.246 eura.

''U Forenzičkom centru je potpisan protokol o primopredaji donacije, koja će biti korištena za ispitivanje rukopisa i dokumenata u ovom centru, što će biti od velikog značaja za Sektor granične policije, ali i ukupno za Upravu policije'', kažu iz policije.

Navode da imajući u vidu da Sektor granične policije samostalno ne sprovodi istrage, u dogovoru sa donatorom, planirano je da se navedeni uređaj prerasporedi unutar Uprave policije, Forenzičkom centru u Danilovgradu, gdje bi našao svoju punu primjenu kada je riječ o falsifikovanim dokumentima.

''Na taj način ova laboratorija će dostići nivo najsavremenijih laboratorija za ispitivanje rukopisa i dokumenata u svijetu, a što će doprinijeti većoj bezbjednosti granice'', zaključuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније