Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina

21. 09. 2020. 13:17   >>  13:17

UMJESTO RAIČEVIĆA

Ofner Bokan nova predsjednica Jevrejske zajednice

Nova predsjednica Jevrejske zajednice Crne Gore je Nina Ofner Bokan, odlučeno je na vanrednoj skupštini Zajednice. Ofner Bokan će, kako je saopšteno, na toj funkciji zamijeniti Đorđa Raičevića koji je podnio ostavku zbog zdravstvenih problema.

Navodi se da će Ofner Bokan svoje aktivnosti i interesovanja u budućnosti usmjeriti na jačanje Jevrejske zajednice, očuvanje jevrejskog kulturnog i nacionalnog identiteta i na sprečavanje asimilacije.

Ona je kazala da će Zajednica, u skladu sa tradicijom koju su utemeljili prethodni predsjednici, nastaviti sa realizacijom značajnih projekata kroz koje će se Crna Gora prezentovati u najboljem mogućem svijetlu.

„Kao i do sada, radićemo na baštinjenju multikulturalizma i društvenog sklada. Uz povjerenje i podršku relevantnih svjetskih jevrejskih organizacija, prevazići ćemo izazove koji su pred nama“, poručila je Ofner Bokan.

Kako su kazali iz Jevrejske zajednice, u znak duboke privrženosti svojim jevrejskim korijenima, Ofner Bokan nosi prezime svoje bake Edite, koja je pukom srećom uspjela da preživi holokaust.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније