Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 09. 2020. 19:50   >>  19:50 4

UREDNIŠTVO TVCG

Jezik mržnje nije put ozdravljenja javnog dijaloga

Uredništvo TVCG još jednom skreće pažnju domaćoj i međunarodnoj javnosti, misiji OEBSA, ambasadi EU, kao i ambasadama zapadnih zemalja, na jezik mržnje, omalovažavajuci i uvredljiv ton koji glasila bliska novoj vladajućoj većini emituju prema Javnom servisu i njenim novinarima i saradnicima, navodi se u reagovanju Uredništva.

 

"U tom je smislu reprezentativna današnja kolumna u Vijestima "Milo u šumu, Tamara u četnike", u kojoj se govorom mržnje, na grub, uvredljiv i necivilizovan način kvalifikuju naši saradnici Tamara Nikčević i Darko Šuković. Ne sporimo pravo na argumentovanu i civilizovanu javnu kritiku, ali skrećemo pažnju da to nije put ozdravljenja javnog dijaloga i mirenja razlika i podjela u Crnoj Gori, već targetiranja onih koji nijesu po aršinu nove parlamentarne vecine i njihovih medija, zaključuje se u saopštenju Uredništva Televizije Crne Gore. 

Povodom kolumne reagovala je i autorka Teleskopije Tamara Nikčević.

Ona je povodom, kako navodi, govora mržnje i mizoginije iznesenim u tekstu "Milo u šumu Tamara u četnike" objavljenog u današnjem broju Vijesti zatražila hitno reagovanje ambasada SAD, Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Italije u Podgorici kao i Misije EU u Crnoj Gori. 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније