Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 09. 2020. 15:15 >> 15:15

POSJETA JEVANĐEOSKOJ CRKVI

Spriječiti diskriminaciju bilo koje vrste

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava (MLJMP) posjetilo je danas sjedište Jevanđeoske crkve “Riječ Božija” koja u Crnoj Gori organizovano djeluje od 1992. godine a uredno je registrovana od 2001. godine.

 

Ovim aktivnošću nastavljene su prve zvanične državne posjete malim vjerskim zajednicama.

Starješina ove Crkve Vladimir Čizmanski je predstavio iskustva ove vjerske zajednice i naglasio da nemaju ambicija da budu uticajni na političkom nivou nego da šire vrijednosti prvenstveno poštenja u svim sferama života okupljajući vjernike koji iskreno slijede Isusa Hrista.

Pastor Čizmanski je prepoznao vidljiv napredak crnogorskog društva u prihvatanju tolerancije i vjerske tolerancije i pohvalio napore crnogorskih vlasti.

Detaljno je razgovarano o izgradnji stalnog sjedišta i vjerskog objekta ove protestantske crkve. Predstavnici MLJMP su sa pastorom Crkve obišli zemljište na kojem se planira gradnja budućeg hrama.

MLJMP je istaklo odgovornost Države Crne Gore i Glavnog grada Podgorica da se osigura pristup koji uvažava potrebe ove vjerske zajednice i obezbijedi tretman koji nije različit u odnosu na druge vjere. S tim u vezi u MLJMP je zakazan konsultativni sastanak ove vjerske zajednice sa Ministarstvom za održivi razvoj i turizam i Glavnim gradom Podgorica.

Cilj državnih posjeta malim vjerskim zajednicama je da se utvrde potrebe, stanje i prilike u kojima one djeluju kao i da se podrži proces njihovog društvenog prihvatanja i ukupna normalizacija vjerskog pluralizma. Posebno je za crnogorsko društvo važno da se spriječe pojave i primjeri dalje politizacije, širenja predrasuda, nasilja i diskriminacije.

U delegaciji MLJMP bili su državni sekretar mr Aleksandar Saša Zeković, direktor Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama dr Ismet Latić i savjetnica Nermina Djoković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније