Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

22. 09. 2020. 18:08 >> 18:06
1

UCG

Spremni za početak studijske godine

Univerzitet Crne Gore (UCG) spremno dočekuje početak studijske godine, uz strogo pridržavanje preporuka za zaštitu zdravlja studenata i zaposlenih u visokoškolskom obrazovanju tokom trajanja pandemije COVID-19, zaključeno je na današnjem proširenom rektorskom kolegijumu.

 

Kako je saopšteno nakon kolegijuma, s tim u vezi data je preporuka upravama organizacionih jedinica da, ako nijesu u mogućnosti da ispune preporuke za držanje redovne nastave, organizuju kombinovani model.

Taj model, kako je pojašnjeno, podrazumijeva obaveznu „organizaciju predavanja na daljinu sa stalnim ili povremenim dolascima studenata u malim grupama radi obavljanja praktične nastave/vježbi, eventualnih konsultacija i provjere znanja”.

„U ovom slučaju, nastavni kadar će biti dužan da obavezno dokumentuje držanje nastave na daljinu“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da se na kolegijumu saopšteni i datumi upisa na specijalističke i master studije.

UCG će 28. septembra raspisati konkurs za upis studenata na nove akreditovane dvogodišnje master studije.

Prijava dokumentacije biće organizovana isključivo elektronskim putem 1. i 2. oktobra, dok će prijemni ispiti biti organizovani u prostorijama organizacionih jedinica 5. i 6. oktobra.

Konkurs za upis na specijalističke studije biće raspisan 25. septembra, a prijave na konkurs će se predavati direktno studentskim službama organizacionih jedinica 28. i 29. septembra.

„Kada je riječ o Konkursu za upis studenata na jednogodišnje master studije, isti će biti raspisan 2. oktobra, a prijave na konkurs će se predavati direktno studentskim službama organizacionih jedinica 5. i 6. oktobra“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će nastava za studente specijalističkih, jednogodišnjih i novih dvogodišnjih master studija, za studijsku 2020/21. godinu, početi 12. oktobra.

Na kolegijumu su, između ostalog, predstavljeni rezultati upisa na osnovne studije u četiri upisna roka.

Saopšteno je da je na 3.501 raspisano mjesto na budžetu ostalo 215 nepopunjenih, što je manja brojka u odnosu na prošlu godinu, kada je preostalih mjesta bilo 267.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније