Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 09. 2020. 13:26   >>  13:29 1

NOVI PROJEKAT

Help i Ambasada SAD pomažu raseljene u Beranama

Doprinos uključivanju raseljenih i interno raseljenih osoba u društveni i ekonomski život Crne Gore glavni je cilj novog projekta njemačke organizacije Help, čija realizacija počela je 1. septembra uz finansijsku podršku Ambasade SAD-a u Crnoj Gori, preko Fonda Džulija Taft (Julia), u iznosu od 25.000 dolara.

"Za ukupno 15 interno raseljenih osoba ovim projektom je predviđena pomoć koja će se realizovati na dva načina: kroz stručno usavršavanje u trajnju od 3 mjeseca, a do kraja projekta biće isporučeno 10 kompleta materijala / opreme prosječne vrijednosti 1.500 dolara za započinjanje ili širenje poslovnih aktivnosti za stvaranje prihoda odabranim korisnicima", navodi se u saopštenju organizacije Help.

Fokus u aktivnostima biće na raseljenim i interno raseljenim osobama u Beranama, budući je sjeverna regija Crne Gore, kako navode, znatno nerazvijenija od centralnog i primorskog dijela, a time i manje šanse za zapošljavanje i podizanje životnog standarda.

"Da bi se poboljšala situacija na sjeveru, shvatili smo da je neophodno podstaći preduzetničke aktivnosti. Stoga je projektom kao mjera za borbu protiv nezaposlenosti planirano organizovanje kvalitetnog i specijalizovanog stručnog usavršavanja kako bi se omogućilo preusmjeravanje radne snage u različite privredne sektore. Predviđeno je i pružanje podrške pojedincima u njihovim naporima za samozapošljavanje i / ili podrška onima koji su već osnovali malo preduzeće. Cilj je omogućiti im da poboljšaju i prošire aktivnosti u ostvarivanju prihoda", navodi se se.

Opština Berane će kroz angažovanje osoblja Regionalnog biznis centra (RBC) podržavati aktivnosti na stvaranju prihoda, zaključuje se.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније