Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ mitropolija.me ]

23. 09. 2020. 16:51 >> 16:55
8

AMFILOHIJE

"Nova vlast da pomogne iscjeljenje naroda"

Nadamo se da će nove vlasti u Crnoj Gori pomoći da se iscjeli ovaj narod i zemlja od ne samo ovoga opakoga prolaznog virusa, koji je zavladao svijetom, već od još opakijeg virusa bratoubistva i bogoubistva, koji je trovao i do danas truje Crnu Goru, poručio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, koji je danas služio liturgiju u Gornjem manastiru Ostrogu.

Naglasio je da nikada u istoriji nije bilo da se negira Crkva koja postoji "od apostolskih vremena pa sve do vremena Svetoga Save od kojega ova Mitropolija u ovakvoj formi i obliku postoji već 800 godina".

Amfilohije je istakao da se narod oslobodio od straha i ustao da brani svetinje.

“Naravno, svetinje pripadaju Crnoj Gori, ali ne pripadaju bezbožnicima nego Crkvi Hristovoj koja na ovim prostorima postoji od apostolskih vremana”, poručio je on.

On je rekao i da su svetinje bile ugrožene od nasljednika onih koji su bili “zatrovani duhom bogomržnje i bratomržnje i koji su na bratomržnji gradili svoju vlast od 1941-1945. godine”.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније