Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 09. 2020. 14:34   >>  14:36

MLJMP

Nema diskriminacije u vezi izgradnje Jevanđeoske crkve

U dosadašnjem postupanju ne registruje se diskriminatorno postupanje državnih organa i Glavnog grada Podgorica, saopšteno je danas na konsultativnom sastanku starješine Jevanđeoske crkve “Riječ Božija”, Vladimira Čizmanskog, i njenog pravnog zastupnika advokata, Miomira Joksimovića, prilikom predstavljanja aktivnosti i iskustva u odnosu na plan izgradnje vjerskog objekta ove vjerske zajednice u Podgorici.

''Takođe, na sastanku je zaključeno da Jevanđeoska crkva sa kompletnom dokumentacijom, preko i uz mišljenje Ministarstva za ljudska i manjinska prava, podnese inicijativu za izmjenu Plana generalne regulacije za centralni region'', navodi se u saopštenju Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

Zaključeno je da je kroz proces reforme prostornog planiranja započela i izrada Plana generalne regulacije na koji će svojim mišljenjem aktivno odrediti i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava zbog zaštite interesa i prava kako vjerskih zajednica tako i pripadnika manjinskih naroda.

Sastanku su prisustvovali u ime Glavnog grada Miljan Barović, sekretar Sekretarijata za planiranje prostora i održivi razvoj, Tamara Vučević, pomoćnica sekretara Sekretarijata za planiranje prostora i održivi razvoj, u ime Ministarstva održivog razvoja i turizma Željka Čurović, savjetnica u Direktoratu za planiranje prostora i arhitekta Danica Đuranović, članica Planerskog tima Plana generalne regulacije i u ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava mr Aleksandar Saša Zeković, državni sekretar, dr Ismet Latić, direktor Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama i savjetnica Nermina Djoković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније