Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 09. 2020. 08:37   >>  09:25 1

MINISTARSTVO PROSVJETE

O novitetima u vezi sa školom naredne nedjelje

Ministarstvo prosvjete, u komunikaciji sa Institutom za javno zdravlje, o eventualnim novitetima u vezi sa početkom školske godine, obavijestiće javnost odmah na početku naredne nedjelje, saopšteno je juče Vikend novinama iz ovog Vladinog resora.

Naime, Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti juče je zadužilo resor prosvjete da do ponedjeljka sagleda i utvrdi sve relevantne parametre o svim aspektima početka školske godine.

“Po pitanju zatvaranja i otvaranja škola beskompromisno pratimo preporuke IJZ. U komunikaciji smo sa IJZ, tako da ćemo o bilo kakvim eventualnim novitetima obavijestiti javnost odmah na početku naredne nedjelje”, istakla je PR Ministarstva prosvjete Milica Lekić.

U susret početku nove školske godine, koja je u skladu sa dosadašnjim preporukama IJZ trebalo da počne 1. oktobra, Lekić ističe da će za sve škole biti obezbijeđena neophodna dezinfekciona i druga sredstva za koja je Vlada izdvojila 1,08 miliona eura iz budžetske rezerve.

“Za sve škole će biti obezbijeđena neophodna dezinfekciona i druga sredstva. Kada je riječ konkretno o tenderu za nabavku najnovijih količina, one su određene na osnovu zahtjeva samih škola, te su količine velike i dovoljne. Takođe, nabavku je ciljano preuzelo Ministarstvo prosvjete i Uprava za imovinu, kako bismo imali pun uvid i dobru koordinaciju nad procesom, te kako se, u krajnjem, ne bi desilo da bilo šta fali”, kazala je Lekić.

Podsjećamo, na prethodnoj sjednici Vlade usvojena je informacija o nabavci dezinfekcionih i drugih sredstava kao i aparata za mjerenje tjelesne temperature za potrebe vaspitno-obrazovnih ustanova. Specifikacija uključuje dozere, sredstva za dezinfekciju ruku, platnene zaštitne maske, asepsol, beskontaktne toplomjere i vizire.

“Ukupna vrijednost nabavke je preko milion eura, što dovoljno govori o tome da nema razloga za brigu. Sve što je neophodno biće dostupno. Tu prije svega mislimo na dozere, dopune za dozere kojih je oko 60.000, sredstva za dezinfekciju ruku, kojih je skoro 50.000, sapune, asepsole, sredstva za čišćenje, te beskontaktne toplomjere i drugo”, kazala je Lekić.

Kako se navodi u informaciji koju je Vlada usvojila, Uprava za imovinu je u obavezi da obezbijedi sredstvo za dezinfekciju ruku 47.192 komada, 5.990 komada montažnih dozera za sredstva za dezinfekciju i 60.452 komada dopuna za dozere, sredstvo za čišćenje na bazi alkohola 42.477 komada, 45.795 komada asepsola, tečni sapun sa dezificijensom 29.713 komada, 69.442 platnene zaštitne maske, 646 beskontaktnih toplomjera i 1.744 vizira.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније