Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 09. 2020. 13:33   >>  13:32

EPCG DONIRALA

Besplatne knjige za učenike prva tri razreda u Pljevljima

Elektroprivreda Crne Gore, u saradnji sa Opštinom Pljevlja, donirala je nabavku udžbenika za učenike prvog, drugog i trećeg razreda svih osnovnih škola sa teritoriji opštine Pljevlja. U pljevaljskoj opštini, ove godine u prva tri razreda osnovne škole upisano je 250 učenika.

Izvršni direktor EPCG, Igor Noveljić je, prilikom uručenja donacije, naglasio da je EPCG ponosna što sa Opštinom Pljevlja već drugu godinu realizuje aktivnost donacije besplatnih udžbenika.

"U nizu društveno odgovornih aktivnosti koje kontinuirano sprovodimo, uvijek smo posebno ponosni kad investiramo u obrazovanje najmlađih, jer je znanje koje stiču najbolja investicija u budućnost. Prošle godine besplatne udžbenike dobili su đaci prvaci, ove godine dobiće ih svi učenici prva tri razreda osnovnih škola, a nadamo se da će se akcija, u još većem obimu, nastaviti i u narednim godinama. Za đake prvake obezbijedili smo i dodatni poklon, u vidu informativno-edukativnog materijala, bojanki i informatora o električnoj energiji, koja djeci može poslužiti kako u nastavnom procesu, tako i u kvalitetnom ispunjavanju slobodnog vremena", kazao je Noveljić.

Predsjednik Opštine Pljevlja, Igor Golubović, zahvalio se Elektroprivredi na donaciji bez koje ovu akciju ne bi bilo moguće realizovati.

"Drago nam je što smo u EPCG i ove godine pronašli partnera za donaciju besplatnih udžbenika i ovo je nastavak dobrih partnerskih odnosa koje imamo i u drugim projektima. U budžetu za narednu godinu predložićemo sredstva koja će besplatne udžbenike obezbijediti učenicima prvih pet razreda. Đacima prvacima opština je obezbijedila i dodatne poklone u vidu olovki, bojica i sl. Nadam se da ćemo svi zajedno kao društvo, roditelji, a posebno nastavni kadar i djeca, uspjeti da odolimo izazovima pohađanja škole i prenošenja znanja u specifičnim uslovima koje nam je nametnula pandemija novog korona virusa. Jer, škola i usvojeno znanje predstavljaju pravi kvalitet I garanciju uspješne budućnosti", kazao je Golubović.

Predstavnici EPCG i Opštine Pljavlja, iskoristili su ovu priliku da svim đacima čestitaju polazak u školu, i poželjeli im da, prije svega, budu zdravi i da im đačko doba, iako u specifičnim uslovima, ostane u najljepšem sjećanju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније