Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Dijana Drašković, TVCG

30. 09. 2020. 22:00   >>  22:00

ISTE OBRAZOVNE ŠANSE

Motivisati marginalizovane grupe da završe sa školovanjem

Centar za stručno obrazovanje i Ministarstvo prosvjete u saradnji sa EU realizuju projekat koji je posvećen motivaciji đaka s posebnim obrazovnim potrebama i Roma i Egipćana da završe školovanje i dobiju diplome s kojima će moći na tržište rada. S predstavljanja projekta je poručeno da ovi đaci moraju imaju iste obrazovne šanse.

Kako spriječiti odustajanje od školovanja, ili - kako djecu sa posebnim obrazovnim potrebama i učenike romske i egipćanske populacije motivisati da upkos lošim rezultatima završe započeto obrazovanje. To su samo neka od pitanja kojima se bavi projekat posvećen obrazovanju marginalizovanih grupa.

''Adaptacija obrazovnih modulizovanih programa, i učenika Roma. Druga kompomenta za profesionalan rad je podrška nastavnika, za prelazak djece iz osnovne u srednju školu'', kazala je koordinatorka projekta, Irena Bogićević

Tako srednjoškolci ubuduće neće strepjeti od neuspjeha ili loših ocjena. Omogućiće im se da na kraju svake godine dobiju seki sertifikat i da sa njim mogu tražiti posao.

On u procesu svog obrazovanja svake godine ima mogućnost da dobija sertifikat kojim zaokružuje modul, kako bi išao na tržiste rada. Ne mora da traje 3 godine njegov obrazovanje'', kazao je iz Centra za stručno osposobljavanje, Dušan Bošković.

''Mi smo dobili značajan broj programa, obuhvatili veliki broj nastavnika koji će biti pripremljeni'', kazala je iz Ministasrtva prosvjete, Tamara Milić.

Centar za stručno obrazovanje već je počeo sa obukama nastavnika i profesora, a prilagodili su i 54 zanimanja, u skldu sa sposobonostima učenika sa posebnim obrazovnim potrebama, kao i Roma i Egipćana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније