Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtc.me ]

01. 10. 2020. 07:55   >>  15:34

NOVA ŠKOLSKA GODINA

Odgovornost i radost u isto vrijeme

Podgorička gimnazija i Elektro-tehnička škola "Vaso Aligrudić" spremne su za početak nove školske godine, a učenici i roditelje nemaju razloga za zabrinutost kad je riječ o novom koronavirusu. To je zajednička ocjena direktora ove dvije obrazovne ustanove Zoje Bojanić-Lalović i Veselina Pićurića.

Govoreći o školskoj godini koja je počela danas, Bojanić-Lalović kaže da je spremno sve, te da su s nestrpljenjem čekali trenutak da se učenici vrate u školske klupe.

"Međutim, osjećanja su pomiješana. S jedne strane ste srećni što je došao taj trenutak, a sa druge strane ste svjesni velike odgovornosti koji nosi ovaj trenutak. Moramo brinuti, prije svega, o zdravlju naših učenika, profesora, tehničkog osoblja, a onda u lancu je tu i porodica naših učenika i zaposlenih. Velika odgovornost i radost u isto vrijeme", rekla je Bojanić-Lalović u Jutarnjem programu TVCG.

Kaže da vjeruje da će uz dobru organizaciju prebroditi izazovnu situaciju koja je pred svima nama.

I Pićurić kaže da su uradili sve da djeca budu potpuno sigurna.

"U proteklih mjesec i po dana smo aktivno radili. A jako je složeno bilo", istakao je Pićurić u Jutarnjem programu.

Napravljen je sistem, kaže on, da djeca budu potpuno sigurna u školi: "Obezbijedili smo da od ulaska u školu budu prisutni nastavnici koji neće dozvoliti grupisanja, jer se moraju ispoštovati distanca i maska".

"Nema bliskog susreta, jer ćemo samo tako zaštititi sebe i druge od sebe", kaže Pićurić.

On je pojasnio da nastavnici od ulaska đaka u školsko dvorište neće dopustiti njihovo grupisanje: "Direktno idu u ulaz. Pošto mi imamo pet odvojenih objekata, nama nije to problem, napravili smo da nema gužve. Na ulazu nastavnik mjeri temperaturu svakom učeniku. Ako ima temperaturu, on ide u posebno odvojenu učionicu".

Tada se, kaže, ako dijete ima simptome kontaktira Dom zdravlja, a u isto vrijeme i roditelji učenika.

"Tako da se ta djeca samo zbrinjavaju do dolaska službe koja će odraditi pretrage i analize", istakao je Pićurić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније