Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 10. 2020. 08:38 >> 09:21
6

ĐUKANOVIĆ

Budimo odgovorni, pomozimo i poštujmo starije

Nažalost, 68% preminulih od posljedica virusa Kovid-19 su stariji od 65 godina. Budimo odgovorni i zaštitimo svoje najbliže, pomozimo i poštujmo starije, poručio je predsjednik države Milo Đukanović povodom 1.oktobra Međunarodnog dana starijih osoba.

"Specifične potrebe i zahtjevi s aspekta sektorskih politika srazmjerni su jedinstvenom doprinosu starijih lica razvoju i bogatstvu našeg društva", poručio je Đukanović na Tviteru.

On je dodao da je svijest o odgovornosti svih nas da zaštitimo nama najbliže starije osobe, i unapređujemo položaj starih lica kao aktivnih članova zajednice, a ne isključivo pasivnih primalaca usluga, je primarni zadatak odgovornih vlasti.

"30. #UNIDOP2020 dočekujemo u uslovima pandemije koja ostavlja najteže posljedice po najstariji dio populacije", podsjetio je Đukanović.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније