Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 10. 2020. 11:00 >> 11:11
2

ČESTITKA BEČIĆA

''Sticanje znanja u složenim uslovima da bude izazov''

Sa posebnom pažnjom pratim razvoj situacije u najugroženijim opštinama Nikšiću, Beranama i Andrijevici i apelujem na sve građane, a posebno u svijetlu početka nove školske godine na đake i nastavnike, da pokažu najveći mogući stepen odgovornosti u poštovanju zdravstvenih mjera, poručio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić u čestiki povodom početka nove školske godine.

Bečić je čestitao svim đacima i njihovim roditeljima, nastavnicima i nastavnom osoblju srećan početak nove školske godine. Pozvao je nastavnike i nastavno osoblje, đake i njihove roditelje da zajednički pokažu najveći stepen odgovornosti u poštovanju propisanih mjera.

“U ime Skupštine Crne Gore učenicima, nastavnicima i roditeljima čestitam početak nove školske godine uz želju da svi zajedno uložimo napore u očuvanju zdravlja učenika i nastavnika, ali i pokažemo najveći stepen odgovornosti za realizaciju školskih programa'', navodi u saopštenju.

Kazao je da su nadležni državni organi u skladu sa svojim ovlašćenjima i obavezama utvrdili model realizacije nastave u uslovima složene epidemiološke situacije.

''Potpuno sam svjestan činjenice da je pohađanje nastave iz domova specifičan oblik realizacije školskih programa, ali sam uvjeren da je resorno ministarstvo u saradnji sa drugim državnim organima našlo u najvećem mogućem stepenu kompromisnu mjeru između zdravstvene prijetnje i neophodnosti daljeg obrazovanog razvoja djece'', kazao je on.

Istakao je da je to posao nadležnih državnih organa i institucija, a on vjeruje da su ispravno procijenili.

''Sa posebnom pažnjom pratim razvoj situacije u najugroženijim opštinama Nikšiću, Beranama i Andrijevici i apelujem na sve građane, a posebno u svijetlu početka nove školske godine na đake i nastavnike, da pokažu najveći mogući stepen odgovornosti u poštovanju zdravstvenih mjera'', naglasio je Bečić.

Zamolio je nadležne organe da ukoliko dođe do usložnjavanja situacije, pravovremeno donesu novi set mjera zdravstvene zaštite, prateći međunarodne standarde u borbi protiv koronavirusa.

''Na kraju, koristim priliku da još jednom svim đacima i njihovim roditeljima, nastavnicima i nastavnom osoblju poželim srećan početak nove školske godine, uz želju da sticanje znanja u složenim uslovima bude izazov koji će vas dodatno motivisati”, zaključio je Bečić.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније