Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 10. 2020. 20:25 >> 20:24

VLADINI PROJEKTI

Novi podsticaj razvoju nikšićkih sela

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD),nastavlja sa ulaganjemznačajnih sredstva u razvoj ruralne infrastrukture u opštini Nikšić.

Ovogodišnje asfaltiranje je počelo u MZ Vraćenovići, gdje će se ove godine asfaltirati ukupno 1,7km seoskih puteva u dvije dionice.

„Izvođač radova je otpočeo pripremne aktivnosti za asfaltiranje u još šest MZ u Nikšiću (Trubjela, Crni Kuk, Velimlje, Petrovići, Lukovo i Župa) gdje se ubrzo očekuje novih 9,5 km kvalitetno asfaltiranih seoskih puteva od kojih će poljoprivredni proizvođači i mještani imati velike koristi“, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Vrijednost ovogodišnjih 11,20km seoskih puteva u opštini Nikšić je preko 730.000 eura.

Pored investicija u putnu infrastrukturu, do sada je urađeno ukupno 11 investicija u vodosnabdijevanje i to osam investicija u vodne akumulacije u selima Rudine i Brestice u MZ Trubjela, u selima Prigradina, Počivala i Miljanići u MZ Velimlje i selima Crni Kuk i Somina u MZ Crni Kuk, kao i tri investicije u sisteme vodosnabdijevanja u selu Seoca u MZ Lukovo i selima Počekovići i Kljakovica u MZ Vraćenovići.

„Ukupna vrijednost ovih investicija bila je preko 350.000 eura“, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније