Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 10. 2020. 12:11   >>  12:30 2

NUHODŽIĆ

Ostavljamo snažnu i pouzdanu službu

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić čestitao je 2. oktobar - Dan unutrašnjih poslova svim pripadnicima tog vladinog resora i pripadnicima Uprave policije. On je u čestitki istakao, da MUP i policija imaju značajno povjerenje građana, što ih, kako je kazao, uvjerava da ostavljaju snažnu i pouzdanu službu.

Nuhodžić je u čestitki ukazao na simboliku i značaj ovog datuma i prisjetio se rezultata postignutih u toj oblasti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije su, kako je kazao Nuhodžić, svoje zadatke obavljali u skladu sa zakonom, profesionalno i odgovorno.

"Izgradili smo moderan sistem, koji je u svakom trenutku dostupan građanima zbog kojih i obavljamo našu značajnu, ali vrlo složenu misiju. Prilagodili smo svoj rad savremenim evropskim praksama, kako bismo u širokom krugu svojih djelatnosti efikasno odgovorili svakom izazovu s kojim se suočavalo naše društvo. Potvrdili smo da smo čvrst oslonac stabilne, multietničke i evropske Crne Gore. Ostvareni napredak je prepoznat kako na unutrašnjem, tako i na međunarodnom planu – posredstvom izvanredne saradnje sa partnerima iz regiona i Evrope", kazao je ministar.

Kao najvažnije, Nuhodžić je istakao, da MUP i Policija imaju značajno povjerenje građana, što ih, kako dodaje, uvjerava da ostavljaju snažnu i pouzdanu službu.

"Postigli smo dobre rezultate na planu borbe protiv kriminala, očuvanja javnog reda i mira, zaštite naših granica. Jačali smo administrativne kapacitete i odgovorili na potrebe građana – uvođenjem savremenih sistema. Uporedo s tim, radili smo na poboljšanju statusa pripadnika MUP-a i Uprave policije, stvarajući konkretne uslove za rješavanje stambenih pitanja", kazao je Nuhodžić.

Iz dana u dan, kako je dodao, službe su postajale jače i efikasnije.

"Radili smo kao jedan tim. Stekli smo zajednički iskustva koja će biti na raspolaganju daljem razvoju naše zajednice. Kadrovski, tehnološki i suštinski – danas smo na mnogo većem nivou nego u trenutku preuzimanja odgovornosti", kazao je.

Ipak, kaže ministar svjesnisu da su u svakom segmentu rada, mogli bolje i više.

"U tom smislu, istrajno smo ukazivali na određene propuste, iskreno nastojeći da im adekvatno odgovorimo", navodi se u čestitki.

Ministar unutrašnjih poslova se zahvalio i svim partnerima iz međunarodne zajednice na odličnoj saradnji, razmjeni znanja i iskustava. Zahvalio je i lokalnim upravama, civilnom sektoru, medijima i građanima iz svih krajeva Crne Gore – na povjerenju i zajedničkom radu za dobrobit crnogorskog društva.

"Posebnu zahvalnost, naravno, dugujem svim pripadnicima MUP-a i Uprave policije na posvećenom obavljanju preuzetih zadataka, što se najbolje ogledalo u uslovima kovid – krize, gdje smo pokazali solidarnost, nesebičnost i posvećenost Crnoj Gori i njenim vrijednostima", kazao je Nuhodžić.

Kolegama koji će u narednom periodu voditi računa o ovom segmentu državne uprave poželio je uspjeh, uz uvjeravanje da ostavljaju dobro nasljeđe i da ostajemo na stabilnom putu usklađenom sa evropskim i evroatlantskim integracijama i vrijednostima građanske Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније