Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 10. 2020. 21:10   >>  21:14

UPRKOS KORONI

U Rožajama nastavljena modernizacija puteva

I pored brojnih ekonomskih gubitaka koje je donio korona virus, u Rožajama se u toku čitave građevinske sezone radi na unapređenju putne infrastrukture. Mještani pojedinih sela su nakon više decenija čekanja konačno dobili asfalt. U lokalnoj samoupravi kažu da im je cilj da modernizuju sve lokalne saobraćanice i očekuju da Vlada nastavi da podržava takve projekte.

Uprkos negativnim efektima koje aktuelna pandemija ostavlja na socio-ekonomske prilike, u rožajskoj opštini bilježi se godina dinamičnog infrastrukturnog ulaganja. Lokalni budžet je zbog novonastalih okolnosti smanjen za 1.177.000 eura međutim, u lokalnoj samoupravi kažu da su uspjeli da isplate veći dio zaostalih zarada i ulože značajna sredstva u modernizaciju putne mreže.

Predsjednik Opštine Rožaje Rahman Husović, je kazao da su uspjeli da u sanaciju i modernizaciju lokalnih puteva ove godine, iz lokalnog budžeta, ulože oko 470.000 eura.

"Preostaje nam da u narednom periodu, do kraja građevinske sezone, uložimo još 260.000 eura. I Vlada Crne Gore opredijelila je oko 300.000 eura za sanaciju i modernizaciju lokalnih puteva. Svakako, te aktivnosti sprovodimo preko Uprave javnih radova i do kraja ove građevinske sezone svi planirani radovi će biti završeni", kazao je Husović.

Radilo se na 13 lokacija. Mještani pojedinih sela su, kako navode, nakon višedecenijskih zalaganja i neispunjenih obećanja, konačno dočekali asfalt. Upodobljavanje puteva povezuju sa opstankom na selu.

Sead Kurpejović, mještanin mjesne zajednice Sređani kaže da su putevi od velikog značaja.

"Svi smo očevici da je veliko raseljavanje, ovim se nadamo da će puno omladine ostati na ovim prostorima", kazao je Kurpejović.

Mještanin Crnče Edip Šaljić ističe da je put danas jedini resurs koji će zadržati ljude da ostanu i opstanu na seoskim područjima. Zahvaljujući lokalnoj samoupravi ovaj problem je prepoznat i naišli su trajno rješenje, odnosno asfaltiranje.

Pored sanacije postojećih puteva u Rožajama su u završnoj fazi izgradnje važne saobraćajnice kao što je put prema budućem turističkom kompleksu Hajla –Štedim i Zaobilaznica, a uskoro počinje i rekonstrukcija puta Rožaje-Špiljani. Ukupna vrijednost ovih projekata koje realizuje Vlada je 44 miliona eura.

Dženanan Kuč, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније