Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 10. 2020. 15:16 >> 15:29

GRADSKI PREVOZ

Od elektronskih karata prihodovali oko 300 hiljada eura

Javni gradski prevoz prodao je 3.628 mjesečnih 223.760 jednokratnih elektronskih karata koje su puštene u rad krajem jula, saopšteno je iz Glavnog grada. On mjesečnih karata JGP je prihodovao 99.495 eura, dok je od jednokratnih zaradio 201.489, što je, kako su kazali, premašilo njihova očekivanja.

Elektronska karta za, puštena je u rad krajem jula i od tada je dostupna svim građanima Podgorice.

“Uvođenjem elektronske karte koja je praktična i ekonomična, podstakli smo građane da dnevna putovanja i obaveze obavljaju tako što će koristiti linijski prevoz i njihov odziv je veoma veliki”, navodi se u saopštenju.

Podsjećamo, Glavni grad je u prethodnom periodu u saradnji sa Njemačkom razvojnom agencijom za ekonomsku saradnju i razvoj – GIZ radio na modelu modernizacije javnog prevoza, što je rezultiralo pilot projektom digitalizacije gradskog saobraćaja i uvođenjem elektronske karte.

“ Takođe, građanima je je dostupna i mobilna aplikacija Klik Bus koja im dodatno olakšava praćenje autobusa i informisanje o linijama”, navodi se u saopštenju.

Napominju da se sa jednom kupljenom voznom kartom može koristiti više autobusa, bez obzira da li se radi o različitim prevoznicima, u vremenskom periodu za koji je karta izdata.

“Karta može biti jednokratna (100 minuta), dnevna i mjesečna i važi za gradski i prigradski prevoz na teritoriji Podgorice. Cijena jednokratne karte iznosi 0.90 eura, dnevne 3 eura, mjesečne: radnička 30 eura, za đake i studente 25 eura i za penzionere 20 eura”, navodi se u saopštenju.

Mjesečna karta može se kupiti bilo kog datuma u mjesecu i važi 30 dana od dana kupovine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније