Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 10. 2020. 10:09 >> 10:08
1

MLJMP

Nasilje motivisano etničkom i vjerskom mržnjom

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava (MLJMP) osudilo je događaj u Beranama, na utakmici između fudbalskih klubova “Budućnost” i “Jezero” i, kako navode u saopštenju, kriminalne aktivnosti navijača koji su vrijeđali i pokušali da fizički nasrnu na fudbalere iz Plava, ali i demoliraju vozilo navijača iz tog grada.

Beranska policija je identifikovala četiri osobe koje su juče u Beranama izazvale incident, kada su prvo vrijeđali članove fudbalskog kluba iz Plava, da bi nakon toga i demolirali automobil jednog od navijača iz Plava.

“Ponašanje navijača u konkretnom slučaju je diretkno usmjereno protiv građanskog društva i temeljnih vrijednosti na kojima počiva savremena Crna Gora. Radi se o tzv. nasilju navijača na sportskoj priredbi, ali koje je motivisano očiglednom etničkom i vjerskom mržnjom”, navode u Ministarstvu.

Podsjećaju na stavove stručnjaka da je slučajeve nasilja navijača pogrešno nazivati “incidentima”, jer se radi o kontinuiranim događajima, sa profilisanim akterima i scenarijima, koji su prihvaćeni i podržani od brojnih društveno uticajnih subjekata.

“MLJMP pohvaljuje efikasno i profesionalno postupanje Uprave policije kao i angažovano privatno obezbjeđenje koje je pokazalo da imaju kapacitete da se nose ovakvim pojavama. MLJMP pozdravlja javni istup predsjednika opštine Plav Mirsada Barjaktarevića koji je u pravcu smirivanja tenzija i očuvanja suživota ali i pružanja konkretne pomoći građaninu čija je imovina uništena samo zato što je iz Plava”, navode u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније