Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 10. 2020. 11:40 >> 11:41
3

SNP TRAŽI

"Decentralizovati Morsko dobro"

Decentralizacijom Javnog preduzeća Morsko dobro i vraćanjem nadležnosti opštinama, dobilo bi se na efikasnosti u rješavanju problema koji postoje u svim primorskim opštinama, smatra člana OO SNP Budva Božidar Rafailović.

Smatra da je pandemija kovida 19 pokazala koliko Morsko dobro brine o građanima.

“Iako je po svim procjenama turistička sezona podbacila za najmanje 80 posto, zakupcima kupališta stidljivo je nuđeno umanjenje od 50 posto uz predizborno obećanje da će se dodatno umanjiti zakupnine, do čega naravno nije došlo”, navodi Rafailović- .

Smatra da je budva najzapostavljenija.

“Ako se izuzme po koja kanta i klupa iz donacija, infrastrukturnih projekata u Budvi nije ni bilo. Gradskom lukom upravlja strana firma, a pristaništa u drugim mjestima budvanske opštine skoro da i ne postoje kao ni adekvatan sadržaj za poboljšanje turističke ponude”, navodi on.

Isto važi, kako kaže, I za Rafailoviće.

“Ovo preduzeće za zaštitu i očuvanje dozvolilo je postavljanje regionalnog vodovoda betoniranjem plaže na kojoj se godinama izliva kanalizacija. Jedna od najdužih i moglo bi biti najljepših promenada u Crnoj Gori šetalište do Budve, od zemljotresa nije pošteno ni očišćeno, a sa rasvjetom iz 80-tih godina i od teškog saobraćaja razvaljenim kockama, više liči na ratnu nego na šetačku zonu”, dodaje Rafailović.

Za sve krivi DPS.

“Njihove podjele bile su kamen koji je na dnu mora držao napredak i razvoj naše države. Vrijeme podobnih i nepodobnih je prošlo, a dolazi vrijeme kada će svako od nas morati u svojoj kući i u svom dvorištu da uradi najbolje što može. Nemamo prava a ni vremena za selektivni rad. Na greškama se uči, a mi ne bi smjeli da dozvolimo da razvoj bilo kog grada ponovo zavisi od političkih struja i preduzeća koja vode predizborne kampanje već isključivo od rada ljudi u tom gradu”, zaključio je Rafailović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније