Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

07. 10. 2020. 16:16 >> 16:16
1

PISALI MARKOVIĆU

Privatni vrtići traže pomoć od Vlade

Privatne predškolske ustanove u Crnoj Gori apelovale su na premijera Duška Markovića da im narednih pola godine bude obezbijeđena pomoć, u vidu isplate minimalnih zarada i poreza i doprinosa za zaposlene u tim ustanovama.

Iz privatnih predškolskih ustanova navode da su u jako teškoj finansijskoj situaciji, jer su skoro sedam mjeseci te ustanove bile zatvorene.

Kako su kazali, tekući i troškovi kirija, kao i krediti su se nagomilali, a broj djece, zbog epidemiološke situacije, je daleko manji.

"Molimo da nam narednih pola godine pomognete isplatom minimalnih zarada, kao i poreza i doprinosa za zaposlene kako bi se sistem privatnih predškolskih ustanova održao“, navodi se u dopisu.

Dodaje se da neke privatne predškolske ustanove postoje i više od 15 ili 20 godina.

Kako se navodi, ukupan broj privatnih predškolskih ustanova u Crnoj Gori je 33, od kojih su tri zatvorene zbog teške finansijske situacije.

"Broj zaposlenih je preko 300. Cijela jedna djelatnost, koja je prije svega od javnog interesa, je pred gašenjem“, istakli su iz privatnih predškolskih ustanova u dopisu upućenom Markoviću.

Oni su kazali da je poznata prebukiranost vrtića i da privatne predškolske ustanove svojim postojanjem pomažu da sistem obrazovanja bude raznovrsniji i kvalitetniji.

"Naše finansiranje je sve ove godine bilo isključivo od uplata roditelja, koje sada u velikoj mjeri izostaje“, zaključuje se u dopisu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније