Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 10. 2020. 21:45 >> 20:48

PRIBILOVIĆ URUČILA

Šavnik i Žabljak dobili računare za testiranje

Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović, danas je, opštinama Šavnik i Žabljak, uručila računare za elektronsko testiranje kandidata prilikom zapošljavanja.

''Tokom sastanka u Opštini Šavnik, ministarka Pribilović i predsjednik opštine, Vlatko Vuković, razgovarali su o projektima  i planovima u oblasti reforme javne uprave sa akcentom na unapređenje pružanja usluga građanima'', navode iz Ministarstva javne uprave.

Na sastanku je, kako kažu, istaknuto da je opština Šavnik u prethodnom periodu unaprijedila rad lokalne samouprave kroz unapređenje pružanja usluga.

Zaključeno je, ističu, da i u narednom periodu treba nastaviti sa aktivnostima koji doprinose efikasnosti rada lokalne samouprave.

Vuković se zahvalio na donaciji i istakao da će opština Šavnik i u narednom periodu raditi na realizaciji mjera i aktivnosti u okviru procesa reforme javne uprave, unapređenju uslova za rad zaposlenih, da bi bili kvalitetan i odgovoran servis građanima i profesionalna, odgovorna samouprava

Na sastanku u opštini Žabljak sa predsjednikom opštine, Veselinom Vukićevićem, ministarka Pribilović je razgovarala o aktuelnim projektima i uručila računare namijenjene za elektronsko testiranje prilikom zapošljavanja.

Ministarka Pribilović je istakla da se sve aktivnosti moraju usmjeriti na uspostavljanju uprave okrenute građaninu.

Predsjednik opštine Vukićević, zahvalio se na donaciji računara namijenjenih za elektronsko testiranje prilikom zapošljavanja i istakao da je ova posjeta, između ostalog, značajna za opštinu Žabljak zbog razmjene iskustava o zakonskim rješenjima i preporukama koje treba sprovoditi na lokalnom nivou.

Ministarka Pribilović je uručila računare u opštini Šavnik i Žabljak namijenjene za elektronsko testiranje prilikom zapošljavanja u organima lokalne samouprave. Elektronsko testiranje podrazumijeva da kandidati polažu teorijski i praktični dio testa elektronskim putem, pod šifrom, što obezbjeđuje transparentnost samog procesa postupka zapošljavanja.

Podsjetila je da je ovaj projekat podržan od strane Ministarstva javne uprave i Evropske komisije kroz sektorsku budžetsku podršku i ključni uslov za obezbjeđivanje transparentnost prilikom zapošljavanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније