Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 10. 2020. 06:35   >>  06:35

OBILNA KIŠA, VJETAR...

Direktorat upozorio na nevrijeme

Zbog obilne količine kiše i velikog priliva vode, jakog-olujnog južnog vjetra, danas su potencijalno moguće određene posljedice u centralnim, južnim i primorskim predjelima Crne Gore. Direktorat za vanredne situacije MUP-a izdao je upozorenje nadležnima i građane pozivao da prilagode svoje aktivnosti najavljenoj meteorološkoj situaciji.

"Na osnovu informacije Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, danas se očekuju jaka ciklonska aktivnost i nestabilne vremenske prilike sa kišom, povremeni pljuskovi sa grmljavinom i sa jakim, lokalno na udare olujnim južnim vjetrom. U centralnim i južnim predjelima očekuje se obilna količina kiše. Intenzivne padavine i obilna količina kiše očekuju se naročito u popodnevnim i večernjim satima, a potencijalno su moguće kratkotrajne olujno-grmljavinske vremenske nepogode", navode iz Direktorata.

Zbog obilne količine kiše i velikog priliva vode, jakog-olujnog južnog vjetra, ističu da su potencijalno moguće i određene posljedice u centralnim, južnim i primorskim predjelima.

"Svi nadležni subjeki sistema zaštite i spašavanja će za pomenuti period podići nivo operativne spremnosti za odgovore u ovakvim situacijama", zaključuje se. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније