Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ MIna biznis ]

15. 10. 2020. 18:39 >> 18:39

ISPLATA IDUĆE SEDMICE

Radnicima Livnice 1,34 miliona eura

Bivšim radnicima Livnice naredne sedmice će biti isplaćeno 1,34 miliona eura, čime će u potpunosti biti izmirena njihova potraživanja prema nekadašnjoj fabrici “Radoje Dakić”, saopštio je njihov advokat Veselin Raspopović.

Novac kojim će biti namirena potraživanja 48 radnika Livnice, dio je prihoda ostvarenog prije dvije godine, prodajom 20 hiljada kvadrata zemljišta kompaniji Voli za 5,6 miliona eura.

Raspopović je Pobjedi potvrdio da je Apelacioni sud odbio žalbe advokata Ljuba Markovića i Branislava Ćupića na odluke suda kojim im je odbijen prigovor na tu raspodjelu novca, čime se stiču uslovi da se radnicima isplati novac.

Odlukom o namirenju stečajni upravnik Mladen Marković je predvidio da od 1,37 miliona eura, radnicima bude podijeljeno 1,34 miliona, dok će na računu biti rezervisano 19,3 hiljade za nagradu upravniku i 7,2 hiljade za troškove prodaje.

Riječ je o isplati novca na osnovu pravosnažne i izvršne presude Osnovnog suda u Podgorici iz 2005. godine.

Do sada je od prodaje imovine fabrike "Radoje Dakić“ prihodovano nešto preko 14 miliona eura, od čega je krajem maja isplaćeno 3,3 miliona, čime su djelimično namirena potraživanja više stotina radnika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније