Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 10. 2020. 09:54 >> 10:40
5

MILICA MARĐOKIĆ

Jača poslije pada

“Velika sitnica”, to je za Milicu Marđokić iz Udruženja mladih sa hendikepom pad u nesvijest prije nekoliko dana u Jutarnjem programu TVCG.

Snimak njenog pada u nesvijest brzo je počeo da kruži društvenim mrežama, a informaciju su prenijeli brojni portali, uglavnom regionalni. Sve to izazvalo je i brojne neprimjerene reakcije i komentare.

Milica je, nakon svega u Jutarnjem programu TVCG, kazala da ljudima koji su se zabavili gledajući njen pad, nema ništa posebno da poruči.

“Što se mene tiče mogu da nastave isto da se ponašaju. Želim mladima da poručim da u ovakvim situacijom, ne treba da se povlače u sebe, da se zatvaraju, da guraju probleme pod tepih, nego da se hrabro i dostojanstveno suoče sa tim i nastave dalje. Jer opet je ovo jedna velika sitnica”, poručila je Milica.

Ona je kazala da to što joj se desilo ne misli da je to nešto tragično, nešto zbog čega treba da se stidi ili da se više ne pojavljau u javnosti, ali jeste, kako dodaje, nešto što izaziva osjećaj neprijatnosti.

Milica kaže i da je pad u nesvijest uzrokovalo više faktora, nedostatak vazduha, jer je u prostoriji bilo zagušljivo. Navodi i da je osjećala i odgovornost prema organizaciji koju predstavlja u medijima.

Navodi i da je to što se danima dešavalo na društvenim mrežama i nekim portalima nije povrijedilo na bilo koji način.

“Svjesna sam da to ne može da me obilježi na negativan način ili da utiče negativno na moja buduća javna pojavljivanja ili profesionalno bavljenje ovim poslom”, navodi Milica i dodaje da je najviše razmišljala o tome kako se osjećaju ljudi kojima je stalo do nje.

Izvršna direktorica UMHCG Marina Vujačić kaže da su u Udruženju brzo, bez posljedica, prevazišli situaciju, u čemu je Milica ima ključnu ulogu.

Utiska je da je region mnogo “bučnije” reagovao na sve što se desilo.

“Osim toga što sam bila odlučna da podržim Milicu, tužna sam bila što smo dozvolili da mediji imaju takav uticaj da živimo neke tuđe živote, ne baveći se onim što je suština”, poručila je Vujačić.

Milici su poruke podrške u Jutarnjem programu poslale i neke poznate ličnosti.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније