Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: O.Z.

16. 10. 2020. 20:02   >>  20:02 3

NA LIČNI ZAHTJEV

Vlada razriješila Zekovića

Sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Aleksandar Saša Zeković razriješen je dužnosti na lični zahtjev, saopštila je Vlada Crne Gore.

Zeković je na tu poziciju imenovan 25. juna, a prethodno je bio na čelu Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

Takođe na lični zahtjev, razriješen je i sekretar Ministarstvu finansija Nemanja Katnić.

u saopštenju o odlukama donešenim bez održavanja sjednice, navodi se da je u okviru kadrovskih pitanja za predsjednika Upravnog odbora Fonda rada imenovan je Aleksa Marojević, član Upravnog odbora Fonda rada, predstavnik Unije slobodnih sindikata Crne Gore.

Za generalnog direktora Direktorata za inspekcijske poslove i licenciranje u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, postavljen je Aleksandar Dajković, dosadašnji vršilac dužnosti generalnog direktora ovog direktorata.

"Vlada je razmotrila i prihvatila predloge Komisije za kadrovska i administrativna pitanja i donijela rješenja o prestanku mandata savjetnikâ potpredsjednika Vlade za politički sistem Ljiljane Radonjić, Đine Popović i Alena Nikezića zbog podnošenja ostavki i predloge razrješenja savjetnikâ potpredsjednika Vlade za reginalni razvoj Admira Adrovića, Mirsada Nurkovića i Mirsada Azemovića na lični zahtjev", navodi se u saopštenju.

Takođe, konstatovan je prestanak mandata sekretara Ministarstva održivog razvoja i turizma Zorana Tomića, generalne direktorice Direktorata za valorizaciju turističkih lokaliteta u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Nade Pavićević, generalne direktorice Direktorata za organizaciju pravosuđa, krivično zakonodavstvo i nadzor u Ministarstvu pravde Marijane Laković-Drašković na lični zahtjev.

Dr Milosav Anđelić je razriješen dužnosti državnog sekretara za oblast šumarstva, lovstva i drvne industrije u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja, na lični zahtjev.

Dr Danilu Ćupiću, generalnom direktoru Direktorata za poslove nadzora u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Marini Spahić, pomoćnici direktora Agencije za zaštitu prirode i životne sredine – rukovoditeljki Sektora za zaštitu prirode, monitoring analizu i izvještavanje, konstatovan je prestanak mandata zbog ukidanja navedenih radnih mjesta izmjenom pravilnikâ o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova odnosno Agencije za zaštitu prirode i životne sredine.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније