Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Autor: I. P. [ Izvor: rtcg.me ]

17. 10. 2020. 12:45   >>  12:52 32

ABAZOVIĆ

Sinjajevini ne trebaju poligoni i vojne vježbe

Tužno je i žalosno da i nakon promjena u Crnoj Gori moramo da branimo naša prirodna dobra, a ovo je jedan od najvećih pašnjaka u Evropi, pa bi takav trebao i da ostane, poručio je lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

 

Abazović je danas pružio podršku građanima i aktivistima koji su se okupili Sinjajevini, kako bi izrazili protest zbog najavljene vojne vježbe koja je planirana na tom području od 19. do 23. oktobra.

On lično i GP Ura će, kako je rekao, mještanima pružiti bezrezervnu podršku u odbrani Sinjajevine.

"Uz pomoć Zelenih Evrope i građana ovaj posao će biti završen u korist građana, a na štetu bahatih ministarar koji su zamislili mračne planove za Sinjajevinu i vjerovatno ušli u neke korupcionaške radnje", rekao je Abazović.

Poručuje da nikakvi vojni poligoni i vježbe nijesu potrebni na Sinjajevini.

"Građani Crne Gore će braniti Crnu Goru na svakom mjestu i pozivan Vojsku i vojnike da se pridruže u tome zato što su to njihova ustavna ovlašćenja", rekao je Abazović.

Ministra Predraga Boškovića pozvao je da ne provocira ljude i da ih ne drži na hladnoći, te da otkaže sve aktivnosti.

"U ime nove većione, ne brinite, mi Crnu Goru vidimo kao ekološku državu", poručio je Abazović.

Пратите нас на

Коментари32

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније