Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 10. 2020. 10:28   >>  10:41 10

KOR UPOZORAVA

Okupljenima na Sinjajevini ugroženo zdravlje

Koalicija za održivi razvoj (KOR) saopštila je da su građani okupljeni na Sinjajevini, izloženi zdravstvenim rizicima usljed nepovoljnih meteoroloških uslova. Upozoravaju da će u slučaju oboljevanja ljudi, od kojih su neki rizične i osjetljive grupe, tražiti odgovornost svih onih koji su, kako se navodi, zloupotrebom nadležnosti ili nečinjenjem doveli do krizne situacije.

“Smatramo nedopustivim insistiranje na iscrpljivanju građana koji koriste Ustavom, nacionalnim  i međunarodnim zakonodavstvom garantovana prava za učešće u procesu odkula koje se tiču životne sredine i osuđujemo takvu nehumanu taktiku nadležnih, jer je očigledno da se radi o sistemskom pritisku čiji je cilj ponižavanje javnosti”, navodi se u saopštenju.

Zabrinuti rizicima koje su prepoznali, iz KOR-a pozivaju na odustajanje od najavljene vojne vježbe na Sinjajevini.

“Zato što postoje opravdani razlozi, čime bi se stvorili preduslovi da se okupljani ljudi vrate svojim životima i sačuva njihovo i zdravlje njihovih porodica, koje danima brinu, jer zbog nepokrivenosti signalom mobilne telefonije ,nemaju mogućnost da komuniciraju na uobičajen način”, navodi se u saopštenju.

KOR se nada da će prevladati javni interes i zdrav razum.

“I da institucije sistema, za koje trenutno odgovornost imaju i odlazeća i nova vlast, neće dozvoliti da se situacije otme kontroli i da dođe do neželjenih posljedica”, zaključuju iz te organizacije.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније