Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 10. 2020. 13:42   >>  15:02 9

PROTEST UGOSTITELJA

"Povucite mjere ili ćemo otvoriti lokale"

U Budvi je u podne održan protest ugostitelja tog grada povodom zatvaranja ugostiteljskih objekata na 14 dana, na osnovu odluke koju je u subotu donijelo Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT) po preporuci Instituta za javno zdravlje (IJZ). Sa protesta su poručili da će, ukoliko NKT ne povuče mjeru i dozvoli nam rad, biti prinuđeni da sami otvore lokale.

"Na rubu smo egzistencije", poručeno je sa protesta ispred zidina Staroga grada u Budvi,

Predsjednik Udruženja ugostitelja Budve Vido Markićević pozvao je nadležne institucije da hitno reaguju i omoguće im da rade.

Kako prenosi RTV Budva, na skupu je bilo prisutno oko 1000 ljudi, a podršku ugostiteljima Budve dali su ugostitelji iz Nikišća, Podgorice, Tivta, Kotora i Ulcinja.

Markićević: Zatvaranje i dovođenje poslova do ruba propasti nije rješenje

Vido Markićević predsjednik Udruženja ugostitelja Budve kazao je da stanje jeste alarmantno, ali da zatvaranje i dovođenje poslova do ruba propasti nije rješenje.

"Osnovaćemo Udruženje ugostitelja Crne Gore. Apsolutno ne možemo da prihvatimo sa smo jedini krivci za nastalu situaciju, obzirom da smo svi mi u našim restoranima strogo vodili računa o mjerama i preporukama":

Jovanović: "Lock down-a" u Crnoj Gori više ne smije biti

"Nijesu ugroženi samo ugostitelji u Budvi...Danas je Budva, sjutra će biti Tivat, Kotor... Ovo je nešto što se u Crnoj Gori ne smije dozvoliti. Uz poštovanje mjera moramo nastaviti da radimo", poručio je potpredsjednik Udruženja ugostitelja Budve Aleksdandar Jovanović:

Buzdovan: Ovako ne ide

Član Udruženja ugostitelja Budve, Nikola Buzdovan, kazao je da moramo naučiti da živimo sa koronavirusom, te da su budvanski ugostitelji svojim radom i trudom, decenijama unazad stvorili imidž koji Budva danas ima.

"Mi u Budvi smo bili uvijek prvi kada su se podržavale mjere, ali i novi zakoni. Mi smo prvi prihvatili zakon o zabrani konzumiranja cigareta u lokalima, kako smo poštovali taj zakon poštovali smo i propisane mjere. Ovako ne ide, ako ne obolimo od korone oboljećemo od šećera, srca...Ljudi moraju da rade", naglasio je Buzdovan:

"Kolegama iz gradova u kojima su ove mjere stupile na snagu poručujemo da nijesu sami i da smo svi u istom košu, a NKT pozivamo da preispita odluku", poručio je Aslan, ugostitelj iz Ulcinja.

Današnji protest podržali su predstvnici Demokratskog fronta, Demokrata i OO URA, kao i predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović.

Vukotić- Jelušić: NKT sprovodi represivne mjere prema turističkoj privredi

OO URA Budva smatra da poslednje mjere NKT-a nisu proporcionalne ekonomskom statusu građana Budve, koji je pogoršan uslijed nezapamćeno loše turisticke sezone i teške zime kojoj će imidž Budve kao ljetnje turističke destinacije dodatno doprinijeti, kazala je potpredsjednica partije Milijana Vukotić-Jelušić.

"Korona virus je postao sveprisutan i sa tim moramo naučiti živjeti. Preventivne mjere postoje i umjesto da se upregnu mehanizmi kontrole poštovanja donesenih mjera, NKT sprovodi represivne mjere prema turističkoj privredi, od koje živi većina Budvana i koje će prije nego korona ugroziti egzistenciju stanovnika Budve. Pružamo podršku i ugostiteljima i drugim djelatnostima koje su pogođene efektima pandemije, a od države očekujemo veće i sveobuhvatne subvencije koje neće biti na nivou minimalne zarade ili podrške u plaćanju doprinosa, jer su gubici daleko veći i ne obuhvataju samo poteškoće sa isplatom ličnih dohodaka", poručila je Vukotić-Jelušić na današnjem protestu.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније