Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 10. 2020. 18:42 >> 18:45
10

MENADŽMENT RTCG REAGOVAO

"Iz Vijesti mjerkaju namještenja u Javnom servisu"

Menadžment Javnog servisa reagovao je na jučerašnji prilog na Televiziji Vijesti o sistematizaciji u Javnom servisu.

 

Reagovanje prenosimo u cjelosti:

"Čudi nas da se Televizija Vijesti morala pozvati na “pouzdane” izvore iz RTCG da bi, u istraživačkom maniru, rekla- kazala, doznala kako se, ni manje ni više, nego radi sistematizacija u Javnom servisu.

Pri tome ne postoji nikakav formalizovan akt sistematizacije, niti je on bilo kome upućen. Postoje samo radne verzije o kojima se diskutuje u kući. Naime, RTCG je nakon donošenja Zakona o elektronskim medijima, Zakona o nacionalnom javnom emiteru i Zakona o radu, u obavezi da svoje normativne akte uskladi s novom legislativom. Dakle, od marta su počele s radom komisije koje rade i pravilnik o sistematizaciji. On mora da prati proces digitalizacije, a izradu svih akata usporila je pandemija korona virusa. O svemu su, preko neposrednih rukovodilaca upoznati uposleni. 

Da smo maliciozni i kada bismo se pozivali na “pouzdane” izvore, mogli bismo kazati da je u koncernu Vijesti već sačinjena sistematizacija Javnog servisa koja treba da posluži za, kako zli jezici tvrde, spašavanje Televizije Vijesti od finansijskog posrnuća. Planira se, ako je vjerovati našim pouzdanim izvorima, zajednička uređivačka politika i kreiranje programa. Isti izvori tvrde da uredništvo i menadžment koncerna Vijesti zadovoljno trljaju ruke mjerkajući namještenja u Javnom servisu, u kome prethodno treba simulirati pobunu uposlenih protiv aktuelnog rukovodstva, kako bi taj naum što prije ostvarili.

Sad kad je koncern Vijesti došao u poziciju da direktno kreira vlast i mnogo značajnije funkcije nego što su u menadžmentu Javnog servisa, takav je scenario postao vrlo izgledan. To ćemo, naravno, predočiti i predstavnicima stranih ambasada, OEBS-a i Evropske Unije," zaključuje se u reagovanju Menadžmenta Javnog servisa.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније