Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ RSE ]

20. 10. 2020. 18:22   >>  18:38 6

ZA AMFILOHIJA

Božović posredovao u nabavci ljekova

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović posredovao je u nabavci ljekova i aparata za kiseonik namijenjenih za liječenje mitropolita Srpske pravoslavne crkve Amfilohija u Crnoj Gori, potvrđeno je Radiju Slobodna Evropa (RSE).

 

Mitropolit Amfilohije (82) je 6. oktobra primljen u Klinički centar Crne Gore (KCCG) u Podgorici, nakon što je utvrđeno da je pozitivan na koronavirus.

"Kao ambasador sam posredovao između Kliničkog centra Crne Gore, kabineta predsjednika Srbije i nadležnih institucija", izjavio je ambasador Božović za Radio Slobodna Evropa (RSE).

Kako je rekao to je urađeno “kao i za sve druge pacijente i građane koji su se obratili Ambasadi ili direktno zdravstvenim institucijama Srbije”.

"Nikakav poseban status ili tretman nema mitropolit u odnosu na druge pacijente", kazao je Božović.

On je potvrdio i da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nudio da se Amfilohije prebaci na liječenje u Srbiju.

"Tu sam poruku lično prenio mitropolitu u cetinjskoj bolnici Danilo I, ali se on zahvalio i rekao da želi da ostane u Crnoj Gori i dijeli sudbinu svih ostalih građana", navodi Božović.

Zvanični organi Srbije nijesu se oglašavali ovim povodom jer prema riječima Božovića, predsjednik Srbije Vučić o svemu ovome ne želi da govori.

On je odličnom ocijenio saradnju ambasade Srbije sa zdravstvenim institucijama u Crnoj Gori.

"Želim da pohvalim sve postupajuće ljekare i kompletno osoblje i rukovodstvo KCCG na odličnoj saradnji i komunikaciji sa ambasadom Srbije u Crnoj Gori u ovom i u mnogim drugim slučajevima od početka izbijanja pandemije korona virusa", kazao je Božović.

Iz Mitropolije svakodnevno objavljuju saopštenja o Amfilohijevom zdravstvenom stanju, a prema informaciji od 19. oktobra, konstatuje se “blago poboljšanje zdravstvenog stanja u odnosu na dan ranije”.

Na temu specijalnog tipa respiratora i lijek Remdesivira za liječenje Amfilohija uputili su upit i KCCG, no odgovor je izostao.

Vlada Crne Gore je 9. oktobra saopštila da je obezbijedila novac za nabavku Remdesivira, koji se koristi za liječenje infekcije korona virusom i da je naložila njegovu hitnu nabavku. Cijena Remdesivira je 345 eura po ampuli, bez poreza.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније