Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 10. 2020. 14:13   >>  14:14

ŠĆEKIĆ

"Vratićemo značaj selu"

Vrata Opštine Berane uvijek su otvorena za vrijedne domaćine i poštene ljude koji hoće da žive od svog rada, saopštio je njen predsjednik Dragoslav Šćekić.

 


„Ulaganje u poljoprivredu je ulaganje u razvoj. Mi smo tu da pomognemo, kako bi vratili značaj selu, a poljoprivredi onaj nivo koji je potreban državi i građanima“, rekao je Šćekić.

On je saopštio da će lokalna vlast nastaviti da ulaže u poljoprivredu kako bi poljoprivrednim proizvođačima omogućila što uspješnije bavljenje tom značajnom privrednom granom.

Iz Opštine Berane je saopšteno da su u cilju unapređenja domaće proizvodnje mlijeka i mesa, stabilizacije prihoda u malim domaćinstvima, te pružanja dodatne podrške ostanku na selu, posredstvom Sekretarijata za poljoprivredu, turizam i vodoprivredu nastavili sa podrškom razvoju poljoprivrede.

U skladu sa tim realizovana je i nabavka priplodnih steonih junica.

„Deset poljoprivrednih proizvođača sa teritorije opštine ostvarilo je pravo na po jedno grlo. Raspodjela je izvršena na novoj stočnoj pijaci u Beranama“, navodi se u saopštenju.

Prema riječima resornog sekretara, Boža Premovića, ova mjera je realizovana i prošle godine, a tako će biti i ubuduće, jer se, kako je naveo, povećava stočni fond i poboljšava genetski potencijal u govedarstvu.

Premović je naveo da je u toku postupak nabavke priplodnih jagnjica, koje će biti dodijeljene zaineteresovanim poljoprivrednicima do kraja godine, ukoliko se ispoštuje tenderska procedura.

Beranski stočari su naveli da duguju veliku zahvalnost Opštini na različitim vidovima pomoći do sada, jer im to daje motivaciju da rade na proširenju proizvodnje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније