Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 10. 2020. 17:24   >>  17:27

SJUTRA SE PUBLIKUJE

Poštanska marka povodom 75 godina UN-a

Pošta Crne Gore povodom obilježavanja 75 godina Ujedinjenih nacija sjutra publikuje prigodno izdanje poštanskih maraka. Izdanje „75 god. Ujedinjenih nacija” sadrži prigodnu marku i Koverat prvog dana, saopšteno je iz Pošte Crne Gore.

Autorka idejnog rješenja je Adela Zejnilović, grafička dizajnerka iz Podgorice.

U objašnjenju povodom ovog izdanja na Koverti prvog dana navedeno je, između ostalog, da su Ujedinjene nacije najveća međunarodna organizacija sa sjedištem u Njujorku, osnovana 1945. godine, po završetku Drugog svjetskog rata, u cilju prevencije konflikata i jačanja međunarodne saradnje.

Prije 75 godina usvojena je Povelja Ujedinjenih nacija čime je utemeljena misija organizacije zasnovana na principima ostvarivanja i unapređenja mira i bezbjednosti, društvenog progresa i zaštite ljudskih prava.

Ujedinjene nacije danas broje 193 države članice.

''Kao jedna od najmlađih članica organizacije, Crna Gora je posvećena promovisanju principa Povelje UN i aktivno doprinosi ostvarivanju Agende održivog razvoja do 2030“, navedeno je u tekstu FDC-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније