Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 10. 2020. 09:42   >>  11:21 2

ORLANDIĆ

Avioni MA letjeće na relaciji Podgorica-Kijev

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić saopštio je, za TVCG da, će od nedjelje građani moći da lete u sve značajnije evropske gradove: London, Budimpešta, Milano, Berlin, Pariz, Dortmund, Minhen. Novina je da će tokom zime ove godine avioni MA letjeti na relaciji Podgorica-Kijev. 

 

Od nedjelje počinje zimski red letjenja na aerodromima Crne Gore, rekao je Orlandić gostujući Jutarnjem programu.

"Izuzetno sam zadovoljan dogovorima koje smo imali sa svim aviokompanijama imajući u vidu krizu koja je nanijela ogromnu štetu svima u avioindustriji i našoj kompaniji", naveo je on.

On je istakao da će od nedjelje građani moći da lete u sve značajnije evropske gradove: London, Budimpešta, Milano, Berlin, Pariz, Dortmund, Minhen.

Orlandić kaže da su uspjeli sve te avio destinacije da održe sa svim avioprevoznicima, te da ako situacija bude povoljnija u decembru bi mogli da očekuju i povezivanje sa Liksemburgom.

"Zvanični avioprevoznik Luks Air bi trebalo da leti na toj liniji".

Tokom zime ove godine avioni MA letjeće na relaciji Podgorica Kijev, to do sada nijesmo imali, naveo je Orlandić. 

"Vjerujem u pokretanje oporavka avioindustrije i kod nas i regionu, ali i EU, i da bi možda tokom marta mogli govoriti o pozitivnim pomacima i boljim iskoracima, jer je ogroman pritisak na EU da se to sve normalizuje, i omogući da uz pomoć brzih testova građani mogu da lete," istakao je on.

On je istakao i zvanične podatke Međunarodne vazdušne asocijacije gdje je zabilježeno da se na aerodromima ili u avionima svega 44 putnika zarazilo koronom.

"Dakle ako se pridržavamo mjera, to itekako može da se spriječi", istakao je on.

Kaže da je MA imao ogroman gubitak krajem septembra u broju prevezenih putnika.

"Imali smo letove ali nijesmo imali dovoljan broj putnika, bili smo pod udarom korone", naveo je.

"36 % opsluženih vazduhoplova govori da naša saradnja sa aviokompanijama ipak traje i u teškim okolnostima. No finansijski gubici su ogromni," istakao je on.

 Ako se ovako nastavi ozbiljnih problema možemo svi da imamo, jasan je Orlandić.

"Mi smo uputili inicijativu NKT-u da se iz zemalja regiona u CG ipak ulazi bez kovid testova," naveo je on.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније