Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ TVCG ]

25. 10. 2020. 16:13 >> 16:48
5

PROTEST U BUDVI

Roditelji nezadovoljni načinom izvođenja nastave

Nezadovoljni roditelji u Budvi organizovali su protest ispred Staroga grada, zbog, kako su naveli, načina na koji se izvodi nastava i nemogućnost da se roditelji izbore za slobodu izbora na koji način će dijete pohađati nastavu. Predstavnica roditelja Gabrijela Zajac je saopštila da su budvanska djeca diskriminisana i da su nametnute mjere koje se, kako je navela, kose sa svim onim što se dešava mimo škole.

Protest u Budvi organizovali su nezadovoljni roditelji zbog, kako navode, načina na koji se izvodi nastava i što im je, smatraju, oduzeto pravo da odluče da li će njihovo dijete redovno pohađati školu ili će učiti online.

“Obraćam vam se u ime svih roditelja kojima je oduzeto pravo slobode izbora, donošenjem neustavnih mjera povodom takozvane pandemije kovid 19 u ime svih 1.532 roditelja koji su potvrdili online peticiju, od ukupno 3.600 koliko ih je potpisalo. Oduzeto nam je pravo na izbor i slobodnu odluku da li će naše dijete nositi masku učionici, dok sjedi sam u klupi na propisanoj distanci i samim tim ne može ugroziti nikog oko sebe, oduzeto nam je pravo da sami odlučimo da li će naše dijete pohađati redovnu školu ili ići online”, kazala je predstavnica roditelja Gabrijela Zajac.

Nametnute su mjere koje se, smatra Zajac, kose sa svim onim što se dešava mimo škole.

“Predškolske ustanove i dalje redovno rade, bez obaveznih maski, djeci je uskraćeno fizičko vaspitanje, dok se u školskim fiskulturnim salama koje se, između ostalog iznajmljuju, održavaju treninzi klubova sa istom tom djecom. Noćni klubovi rade bez maski i poštovanja distance”, istakla je ona.

Okupljeni roditelji u Budvi tvrde da mjere ne važe za sve jednako i da se preporuke donose bez logike. Njihova djeca su, kako zaključuju, diskriminisana.

Nataša Mitrović, TVCG

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније