Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me ]

26. 10. 2020. 10:24 >> 18:14
6

UGOSTITELJI IZ NK

Traže smanjenje ili ukidanje taksi i nameta

Nikšićki ugostitelji zatražili su na današnjem protestu od Opštine Nikšić smanjenje taksi i nameta koje su, kako tvrde, redovno izmirivali prethodnih godine, ne bi li uspjeli da prebrode krizni period usljed pandemije koronavirusa.

 

Nikšićki ugostitelj Ratko Janjić kazao je da su se okupili u znak protesta, jer nakon šest mjeseci, navodi on, nijesu dobili nikakvu pomoć.

Od nikšićke lokalne samouprave zatražili su smanjenje taksi i nameta koje su redovno plaćali prethodnih godina.

"Sada smo ograničeni radnim vremenom, ograničeni smo kapaicitetima ugostiteljskih objekata, pa neka nam se proporcionalno nameti ukinu ili smanje. Pozivamo opštinu i državu da pomognu noćnim klubovima i svadbenim salonima, jer i u tom dijelu ugostiteljstva imamo totalni ključ u bravu", rekao je Janjić.

Opštini Nikšić, kako je rekao, zvanični zahtjev za sastanak su uputili 16. oktobra, a ni nakon deset dana, kaže Janjić, nijesu dobili nikakav odgovor.

On tvrdi i da plaćaju najskuplju terasu u Crnoj Gori, a zakupnina je sa 17, smanjena na 14 eura po kvadratnom metru.

"Nijesmo turistička atrakcija da smo odmah na pjeni od mora, ali zašto neko ne razmisli da li je ono što je usvojeno ranijih godina bilo ispravno i podstiče li to ulaganja", pitao je Janjić.

Predrag Nikolić je na protestu podsjetio da su svadbeni saloni zatvoreni od marta, te da su radili svega nekoliko semica, dok pomoći uopšte nije bilo.

"Ako se ovako nastavi neisplativo je funkcionisati, jer objekti ne rade. Od marta plaćamo zakupnine, doprinose radnicima, ali pomoći nema, sem sitnih subvencija. Tražimo pomoć u vidu subvencija za zakupnine, preko banaka kredite da bi opstali. Mi smo svi poslije ovog perioda u ogromnim dugovima. Ovo urgiramo za čitavu Crnu Goru, pošto je situacija ista svuda", rekao je Nikolić.

Vlasnik svadbenog salona u gradu pod Trebjesom Kićun Bijelić tvrdi da su noćni klubovi i svadbeni saloni najviše pretrpjeli, te da se gubici broje na stotine hiljada eura.

"Trpjelo se do sada nekako, nekako smo sve pokušavali i uspjeli da zadržimo radnike. Nemamo nagovještaja da ćemo početi. Došli smo da se borimo za nas", rekao je on. 

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније