Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 10. 2020. 11:36 >> 11:36

ČESTITKA SNP-A

HN da bude na vrhu liste turističkih destinacija

Herceg Novi se mora vratiti na vrh liste turističkih destinacija Evrope i svijeta, što će biti garancija uspješnog turističkog oporavka cijele Crne Gore, kazao je u čestitki povodom Dana opštine Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Vladimir Joković. Istim povodom delegacija Socijalističke narodne partije Herceg Novi položila je vijenac na spomenik Bezmetković na Savini.

 

"Herceg Novi, sa svojom slavnom istorijom i izvanrednim turističkim potencijalima, zaslužuje da nastvi putem prosperiteta kakvim ide u posljednjih nekoliko godina. Ovaj grad se mora vratiti na vrh liste turističkih destinacija Evrope i svijeta, što će biti garancija uspješnog turističkog oporavka cijele Crne Gore”, kazao je Joković.

Samo na taj način, dodao je on, uz sposobnu lokalnu samoupravu, vodeći prije svega računa o interesima građana, obezbijediće se dobrobit i napredak za Novljane.

Herceg Novi je izvojevao oslobođenje prije 76 godina pregnućem generacija čijih se žrtava i danas sjećamo sa pijetetom, saoštili su iz novskog SNP-a.

“Naš grad su od okupatora 28. oktobra 1944. godine zajedničkim snagama oslobodili pripadnici Prve bokeljske, Desete hercegovačke i Druge dalmatinske brigade. Imena palih boraca upisana su na spomen obilježjima na Sat kuli, kod Manastira Savina i na Bezmetkoviću ali moraju, vrednujući ideale za koje su se borili, ali i kao opomena sadašnjim i budućim generacijama, ostati upisana u našem sjećanju i ne samo povodom ovog datuma već u kontinuitetu”, navodi se u saopštenju SNP Herceg Novi.

Oni podsjećaju da je Narodnooslobodilačka borba bila stremljenje ka pobjedi u kojoj je položena najveća žrtva, život rodoljuba za slobodu.

“Sloboda - vječiti poriv, krunski je ideal svakog čovjeka. U političkom smislu, izvojevali smo je i nakon tri decenije 30.avgusta, a trudićemo se da je i djelima koja nam predstoje zadržimo, opredijeljeni za bolje sjutra nas i mladih naraštaja, za budućnost Herceg Novog i Crne Gore”, kazali su iz SNP-a.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније