Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 10. 2020. 10:42 >> 10:43
1

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE

Snažan podsticaj razvoju durmitorskih sela

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je i ove godine, u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD), nastavilo da ulaže sredstava u poboljšanje ruralne infrastrukture u opštini Žabljak. To će, uz izdašne mjere bespovratne podrške Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, vrijednim domaćinima i preduzetnicima, doprinijeti daljem razvoju poljoprivrede i unapređenju kvaliteta života u durmitorskom kraju, saopšteno je iz tog resora.

 

"Nastavljeno je sa ulaganjem u putnu seosku infrastrukturu u šest MZ ukupne dužine 4,62km, vrijednosti 300 hiljada eura. U MZ Krš  asfaltirano je 700m u selu Stolac, u MZ Motički Gaj 170m, u MZ Novakovići 1000m na dvije dionice i to u selju Merulja 500m i selu Novakovići 500m, u MZ Njegovuđa ukupno 1500m i to u selu Zminica 200m, selu Dobri Nugo 800m i selu Zauglina 500m, u Pošćensko - Komarskom kraju 1250m i to u selu Pošćenski kraj dvije dionice ukupne dužine 500m i selu Pašina voda 750m.

 

Podsjećamo, kroz ovaj projekat je do sada asfaltirano 5,22km seoskih puteva u šest mjesnih zajednica i to: u MZ Krš 500m, u MZ Motički Gaj 170m, u MZ Njegovuđa 600m, u MZ Novakovići 1km, u Pošćensko - Komarskom kraju 2,15km i u MZ Virak 800m.

Uključujući protekle dvije godine, pored 9,84km seoskih puteva, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je samo kroz ovaj projekat, u saradnji sa opštinom Žabljak, uložilo sredstva i u tri investicije za vodosnabdijevanje i to u MZ Krš i Njegovuđa, vrijednosti od skoro 200 hiljada eura, što čini ukupna ulaganja od skoro 860 hiljada eura u razvoj ruralne infrastrukture u proteklom periodu u opštini Žabljak.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније