Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

30. 10. 2020. 17:29   >>  17:29

OMBUDSMAN

"Poštovanje koje je Amfilohije zavrijedio da ojača zajedništvo"

Autoritet i poštovanje koje je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije za života zavrijedio među svojom pastvom treba da bude iskorišćeno da ojača zajedništvo, ljubav i toleranciju među svim ljudima, kazali su iz institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda.

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda uputio je povodom smrti Amfilohija saučešće Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, njenom sveštenstvu, monaštvu i vjerujućem narodu.

"Autoritet i poštovanje koje je mitropolit za života zavrijedio među svojom pastvom neka bude iskorišćeno da ojača zajedništvo, ljubav i toleranciju među svim ljudima, vjerama i nacijama za sveopšte dobro i ukupni napredak crnogorskog društva" naveli su iz institucije Zaštitnika.

Amfilohije je preminuo jutros u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG), a po sopstvenoj želji biće sahranjen u kripti Sabornog hrama u Podgorici u grobu koji je pripremljen za njegovog života.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније