Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 10. 2020. 12:33 >> 16:55

OBJAVIO NA INSTAGRAMU

Vučić dolazi na Amfilohijevu sahranu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagramu da putuje u Podgoricu, gdje će prisustvovati sahrani mitropolita Amfilohija.

“Za nekoliko sati putujem u Podgoricu. Prisustvovaću sahrani mitropolita crnogorsko – primorskog Amfilohija i razgovaraću sa predstavnicima srpskog naroda u Crnoj Gori”, naveo je Vučić na Instagram nalogu.

To će inače biti prvi put da Vučić, otkako je na visokoj državnoj funkciji, ide u Crnu Goru.

Mitropolit Amfilohije biće sahranjen sjutra u Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici, gdje će liturgiju služiti patrijart SCP Irinej.

Vladika budimljansko-nikšićki Joanikije rekao je jutros da bi dolazak Vučića na sahranu značio “još bolje i bliskije odnose Srbije i Crne Gore, kao i da to narod želi”.

I Ambasada republike Srbije u Crnoj Gori saopštila je da će sahrani arhiepiskopa cetinjskog i mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, prisustvovati predsednik Arbije Aleksandar Vučić.

"Sahrani će takođe prisustvovati visoka delegacija Vlade Republike Srbije. Prisustvo najveće delegacije Vlade republike Srbije smatramo od izuzetne važnosti s obzirom na značaj i ulogu mitropolita Amfilohija za srpski narod, crkvu i državu", saopšteno je iz Ambasade republike Srbije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније