Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 10. 2020. 13:40 >> 13:43

KOMITSKI SAVEZ CG

"Ne dajmo da nestane naš narod"

Patriotsko komitski savez čestitao je Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi Dan obnove.

Podsjećaju da je na Opštem narodnom zboru, prije 27 godina, izborom mitropolita Antonija Abramovića započeta, kako kažu, nova stranica u ukupnoj obnovi crnogorskog identiteta.

“Uradili smo to na Lučindan, uradili na Cetinju, našoj duhovnoj kolijevci, uradili na dan koji nam je, zbog ukupnog djela najuticajnijeg i najpoštovanijeg Crnogorca u istoriji, Sv. Petra Cetinjskog, simbolizovao da ćemo, slijedeći ono što nam je u amanet ostavio, prije svega slogu i ljubav prema drugima, doći do jake i snažne crkve i samosvjesnog i ponosnog naroda, kakvi su nam preci vazda bili”, poručuju iz Patriotsko komitski savez Crne Gore.

Sa žaljenjem i tugom konstatuju, da takve Crne Gore nema.

“Poražena je slikama djece koja ljube mrtvo tijelo mitropolita Srpske pravoslavne crkve, preminulog od korone, poražena je slikom zdravstvenih radnika koji, bez zaštitnih maski, stoje u počasnom mimohodu u ustanovi, koja bi trebala biti kuća nauke, a ne kapela, poražena je pobjedom kulta smrti nad kultom života, na zgražavanje svakog edukovanog, razumnog i emancipovanog čovjeka”, stoji u saopštenju Patriotsko komitskog saveza Crne Gore.

Navode i da je poražena Crna Gora ponašanjem svojih državnih i zdravstvenih organa.

“Poražena je ponašanjem buduće vlasti, a najviše ponašanjem srpske crkve, koja, ne brinući za svoje vjernike, već kult i selfije “sa lica mjesta”, državnički poziva predsjednika susjedne države da prisustvuje odlasku njihovog budućeg svetitelja”, poručuju i saopštenju.

Komentarisali su i ponašanje pojedinih ambasada.

“Pojedine uticajne diplomate, koji očito ne znaju u koju zemlju su došli, na sramotu službe koju pokrivaju, šaljući telegrame “narodu Crne Gore”, apostrofirajući valjda da postoji jedan i vaskoliki narod i niko više, samo doprinose ukupnoj tmuši u kojoj se nalazi naša domovina”, kažu u Patriotsko komitskom savezu Crne Gore.

Patriotsko komitski savez, međutim, poziva sve patriote ove zemlje, ma koje vjere ili nacije bili, da se okupe, pomire i zbiju redove.

“Jer još ima građanskog, civilizacijskog, razumnog i nacionalnoj u ovoj napaćenoj zemlji. Na nama je da objedinimo i promovišemo ljude i ideje. I ne dajmo da nestane naš narod! Možda smo još na vrijeme, ali potonji je čas da pregnemo složno, koliko ko može, da spasimo narod i našu zavedenu omladinu, stvorimo jedan front, front bratstva, front ljubavi, sloge i povjerenja, jer je svaki propušteni minut skup i sudbonosan”, zaključuje se u saopštenju Patriotsko komitskog saveza Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније