Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 10. 2020. 14:10   >>  14:58

U PODGORICI

Posmrtni ostaci mitropolita preneseni u Hram

Posmrtni ostaci mitropolita Amfilohija preneseni su sa Cetinja u Hram Hristiovog vaskrsenja u Podgorici, gdje će mitropolit sjutra biti sahranjen. Veliki broj vijernika okupio se ispred Hrama, gdje su dočekali prenos Amfilohijevih posmrtnih ostataka sa Cetinja.

Jutros je u Cetinjskom manastiru održana sveta zaupokojena arhijerejska liturgija.

Administrator mitropolije, episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, u prisustvu sveštenststva, monaha, monahinja i vjernika služio je u Cetinjskom manastru liturgiju povodom smrti mitropolita. Liturgiji je prisustvovao i mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić.

Nakon toga od 13 časova ispraćeni su zemni ostaci mitropolita Amfilohija iz Cetinjskog manastira za Podgoricu u Saborni hram Hristovog Vaskrsenja.

"U Hramu će biti sve do nedelje, 1. novembra, kada će se služiti Sveta arhijerejska zaupokojena Liturgija kojom će načalstvovati Njegova Svetost patrijarh Irinej sa više arhijereja naše i drugih pomjesnih Crkava. Nakon Liturgije će biti služeno opijelo i obavljena sahrana", saopšteno je iz MCP.

Amfilohije će biti sahranjen sjutra u devet sati, a sahranu će prenositi TVCG. 

Amfilohije će, po sopstvenoj želji, biti sahranjen u kripti Sabornog hrama u Podgorici u grobu koji je pripremljen za njegovog života.

 

Пратите нас на

Најновије

Најчитаније