Žabljak
Pretežno oblačno
4.7 °C
Pljevlja
Malo oblačno
11.9 °C
Herceg Novi
Oblačno
13.4 °C
Nikšić
Pretežno oblačno
9.4 °C
Cetinje
Oblačno
9.3 °C
Bar
Pretežno oblačno
17.1 °C
Podgorica
Pretežno oblačno
13.8 °C
Ulcinj
Pretežno oblačno
17.4 °C
Kolašin
Umjereno oblačno
8.1 °C

Društvo

31. 10. 2020. 15:49   >>  16:24 0

PRINC NIKOLA

Amfilohije je bio čovjek od vjere i predanosti

Princ Nikola Petrović Njegoš uputio je, povodom smrti mitropolita Amfilohija izraze saučešća Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, sveštenstvu, monaštvu i vjernicima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. Smrt njegovog visokopreosveštenstva mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića za Crnu Goru predstavlja gubitak jedne značajne ličnost trodecenijskog duhovnog i političkog života naše zemlje, kazao je princ Nikola.

"Uprkos polemikama, bio je čovjek od vjere, ubjeđenja, predanosti i ostajem uvjeren u to da je bio iskreno vezan za Crnu Goru i njene tradicije. Bratski dijelim tugu sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom i njenim vjernicima. Moje iskreno saučešće i njegovim najbližima.", kazao je princ Nikola.

On je dodao da se nada da će, kako je kazao, ovi trenuci zajedništva i predanosti  pomoći da prevaziđemo sukobe, podjele i nepravde koje decenijama truju crnogorsko društvo.

"Naša budućnost može biti samo zajednička u međusobnom poštovanju i toleranciji svih različitosti i religija, zaključio je princ Nikola Petrović Njegoš.

 

Novo