Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 10. 2020. 15:49 >> 16:24

PRINC NIKOLA

Amfilohije je bio čovjek od vjere i predanosti

Princ Nikola Petrović Njegoš uputio je, povodom smrti mitropolita Amfilohija izraze saučešća Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, sveštenstvu, monaštvu i vjernicima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. Smrt njegovog visokopreosveštenstva mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića za Crnu Goru predstavlja gubitak jedne značajne ličnost trodecenijskog duhovnog i političkog života naše zemlje, kazao je princ Nikola.

"Uprkos polemikama, bio je čovjek od vjere, ubjeđenja, predanosti i ostajem uvjeren u to da je bio iskreno vezan za Crnu Goru i njene tradicije. Bratski dijelim tugu sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom i njenim vjernicima. Moje iskreno saučešće i njegovim najbližima.", kazao je princ Nikola.

On je dodao da se nada da će, kako je kazao, ovi trenuci zajedništva i predanosti  pomoći da prevaziđemo sukobe, podjele i nepravde koje decenijama truju crnogorsko društvo.

"Naša budućnost može biti samo zajednička u međusobnom poštovanju i toleranciji svih različitosti i religija, zaključio je princ Nikola Petrović Njegoš.

 

Пратите нас на

Најновије

Најчитаније