Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 11. 2020. 09:39 >> 09:40

PURIŠIĆ-TOPRAK

Nastavak dobre saradnje sa "Tikom"

Pomoć u smanjenju nezaposlenosti i izgradnji doma za stare u Rožajama, samo su neki od projekata koje će podržati turska državna organizacija za međunarodnu saradnju i razvoj - Tika, u narednom periodu, kazao je ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, koji se sastao sa novim koordinatorom te organizacije za Crnu Goru Abdurahmanom Toprakom.

Sa Toprakom je razgovarao o budućim modelima saradnje u oblastima za koja je nadležno ovo ministarstvo.

Ministar je poželio uspješan mandat novom koordinatoru Tike, uz ocjenu da je dosadašnja saradnja bila veoma uspješna, a čemu svjedoči više realizovanih projekata.

"Pomoću jedne od vrijednijih donacija Tike opremljena je senzorna soba u 'Komanskom mostu', naveo je ministar.

Toprak je iskazao zadovoljstvo što saradnja Tike sa Crnom Gorom traje duži niz godina na obostrano zadovoljstvo ističući da im je u fokusu saradnja sa državnim institucijama, lokalnim samoupravama i nevladinim organizacijama.

"Posebno važna, biće saradnja u cilju osposobljavanja nezaposlenih lica za tržište rada, preko Zavoda za zapošljavanje, a čija se realizacija očekuje kada se steknu neophodni uslovi“, kazao je Purišić.

Kako dodaju u saopštenju Ministarstva, u tome će, kako je dodao, Tika imati značajnu ulogu, s ciljem da se nezaposlena lica obuče za bavljenje zanatima i drugim deficitarnim zanimanjima, kako bi lakše došla do posla.

"Drugi važan projekat u kojem se očekuje podrška Tike je izgradnja Doma za stare u Plavu, koja je odgođena zbog poznatih epidemiloških okolnosti. Tika je u prethodnom periodu izrazila spremnost da pomogne opremanje doma“, kazao je ministar Purišić i dodao da bi ta faza bila aktuelna 2022. godine.

Toprak je izrazio spremnost da da puni doprinos da se saradnja na svim pomenutim projektima realizuje onako kako je i planirano kada se za to steknu neophodni uslovi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније