Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 11. 2020. 13:14   >>  13:15

RADOVI PO PLANU

Montirana početna stanica za žičaru na Hajli

Izgradnja šestosjedne isklopive žičare na novom planinskom centru Štedim na Hajli, na području rožajske opštine, teče planiranom dinamikom, a do danas su postavljeni početna stanica i pet od predviđenih 12 nosećih stubova.

Izvođač radova, sarajevsko predzeće “Strucon”, planira da narednih dana montira i šesti stub, a radovi će trajati sve dok to budu dozvoljavale vremenske prilike, saopštavaju u Upravi javnih radova.

Riječ je o projektu koji Uprava javnih radova i Vlada Crne Gore realizuju po principu
“projektuj i izgradi”, ukupne ugovorene vrijednosti devet miliona eura. Ukoliko ne dođe do otežavajućih okolnosti, očekuje se da radovi budu završeni početkom 2022. godine.

"Početna stanica žičare nalazi se na nadmorskoj visini od 1.738 metara, a krajnja na 2.119 metara. Njena dužina je blizu 1,4 kilometra, vrijeme vožnje je pet minuta, a planiranih 70 korpi ima kapacitet 2.600 skijaša na sat. Uprava javnih radova već nekoliko mjeseci realizuje i zahtjevan posao izgradnje pristupne saobraćajnice od Rožaja do lokaliteta Štedim, na kojem će se nalaziti bazna stanica, u dužini od 7,2 kilometra. Najveći dio puta je već asfaltiran, a u toku je izgradnja mosta na Kaluđerskom lazu i priprema za asfaltiranje dijela saobraćajnice koji se spaja sa mostom", navodi se u saopštenju Uprave.

Kako dodaju, planinski vrhovi Hajle prepoznati su kao atraktivna turistička destinacija, čijom će valorizacijom Rožaje postati novi centar zimskog turizma. Procijenjena vrijednost objekata i radova u okviru ovog kompleksa je 18 miliona eura.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније