Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 11. 2020. 14:01 >> 14:05

MINISTARSTVO

Škole u šest gradova onlajn, vrtići redovno

Škole u Podgorici, Budvi, Ulcinju, Mojkovcu i na Cetinju od sjutra će preći na onlaj režim rada zbog pogoršane epidemiološke situacije. Zbog nepromijenjene situacije, na daljinu će nastaviti da rade i škole na Žabljaku. Ipak, vrtići će raditi redovno. To je rečeno Radiju Crne Gore u Ministarstvu prosvjete.

"Kada govorimo o vrtićima oni funkcionišu po potpuno drugačijim principima od škola, prije svega nijesu obavezni, zatim u vrtiće ionako dolazi oko 20 odsto od ukupno upisane. Zbog svega navedenog, kao i zbog roditelja kojima su neophodni, za sada će raditi", istakli su iz Ministarstva prosvjete.

Nije, međutim, isključeno da će biti promjena i u njihovom režimu funkcionisanja, a ako i kada se desi, javnost će biti obaviještena.

Podsjećamo, ranije danas je saopšteno da škole u Podgorici, na Cetinju, u Budvi, Ulcinju i Mojkovcu od sjutra prelaze na rad na daljinu na minimum dvije nedjelje, jer je kumulativna incidencija u tim opštinama prešla 800 zaraženih na 100.000 stanovnika.

Žabljak, čije škole već neko vrijeme rade na daljinu, nastavlja takođe sa istim režimom rada, saopštilo je Ministarstvo prosvjete.

“Kao što je poznato, prema tzv. sistemu semafora, koji je izradio IJZ za prosvjetu, škole prelaze na sistem učenja na daljinu na najkraće dvije nedjelje kada "uđu u crveno", odnosno kada kumulativna incidencija u tim opštinama pređe 800/100 000. Sa druge strane, u “zelenim” opštinama, u kojima je kumulativna incidencija ispod 5/100,000 relaksiraju se mjere u školama”, navodi se u saopštenju.

O provjerama znanja, koje će se obavljati u školi, po uputstvima i uz puno poštovanje mjera usaglašenih sa IJZ, đaci ce biti obaviješteni od strane škola, a Ministarstvo je takođe na raspolaganju za sve dodatne informacije.

“Konsultacije će biti organizovane po potrebi i samo uz poštovanje mjera IJZ”, dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније