Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mitropolija/TVCG ]

08. 11. 2020. 17:32 >> 21:09
13

DANAS U HRAMU

Pomen Amfilohiju, ODT provjerava kršenje mjera

U sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici jutros je služena zaupokojena arhijerejska liturgija sa sedmodnevnim pomenom mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju. Na društvenim mrežama objavljene su fotografije iz hrama, na kojima se može vidjeti veći broj vjernika, uprkos aktuelnim mjerama za zaštititu od korona virusa. TVCG nezvanično saznaje da su u toku policijsko-tužilačke aktivnosti po nalogu tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog evetualnog kršenja mjera.

Po nalogu tužioca, policija prikuplja obavještenja od sveštenika Dalibora Milakovića o jutrošnjem događaju. 

"Nije se držala fizička distanca, nijesu se nosile zaštitne maske, okupljen je bio veliki broj građana i sveštena lica su sprovodila vjerski obred u prisustvu građana", nezvanično je rečeno TVCG.

Liturgiju je bogoslužio episkop buenosajreski i južno-centralnoamerički Kirilo sa sveštenstvom sabornog hrama.

U liturgijskoj besjedi, vladika Kirilo je naglasio da je mitropolitov odlazak od posledica svjetske pandemije kovid 19, po njegovom uvjerenju, poruka od Boga da se mitropolitova ličnost ne može ograničiti granicama Crne Gore.

“Jer je on bio vaseljenski čovjek. I o tomei ja mogu posvjedočiti. Razgovarao sam sa mnoggim ljudima u Južnoj Americi koji su Mitropolita Amfilohija vidjeli jednom ili su ga možda i bolje poznavali. I svaki od njih je o Mitropolitu govorio sa suzama. Nevjerovatan utisak je na njih ostavila ličnost Mitropolita Amfilohija”, istakao je episkop Kirilo, prenosi portal Mitropolije.

Nakon liturgije je vladika Kirilo sa sveštentvom služio pomen na grobu mitropolita Amfilohija.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније