Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 11. 2020. 06:53 >> 08:06
8

NAKON OBJAVE MEDIJA

Tužiteljka naknadno tražila snimak iz Hrama

Nakon što je kazala da u radnjama sveštenika Dalibora Milakovića nema krivičnog djela, nadležna tužiteljka iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici je sinoć oko 23 sata naložila izuzimanje video zapisa na kojem se vidi kršenje mjera sa jučerašnje liturgije i obreda u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja, te je zatražila da nakon toga bude informisana. To je saopšteno iz Uprave policije.

Naime, nakon saznanja da je juče u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici izvršen obred i služena liturgija kojoj je prisustvovao veći broj građana, prilikom čega su su kršene mjere Nacionalnog koordinacionog tijela, policija je o tom događaju obavijestila Osnovno državno tužilaštvo.

“Nadležna tužiteljka u ovom tužilaštvu je nakon što je upoznata sa navedenim, policijskom službeniku saopštila da nema elemenata krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti, te je sugerisala da je ovo okupljanje, odnosno provjera kršenja mjera prilikom okupljanja, nadležnost inspekcijskih organa”, saopšteno je iz policije.

Ipak, ona je naknadno policiji naložila da identifikuje svešteno lice koje je služilo liturgiju, te je nakon odaziva sveštenika policiji, dala nalog i instrukcije za prikupljanje obavještenja od Milatovića u svojstvu građanina.

”Po uzimanju izjave na zapisnik, policijski službenici su večeras oko 20.30 časova upoznali tužiteljku sa njenom sadržinom. Bez daljih naloga za postupanje tužiteljka se izjasnila da se u radnjama D.M. ne stiču elementi bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti”, dodaje se u saopštenju.

Ista nadležna tužiteljka je oko 23 sata ipak pozvala policijskog službenika koji je rukovodio slučajem i naložila izuzimanje video zapisa na kojem se vidi kršenje mjera sa događaja u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja, te je zatražila da nakon ovoga bude informisana.

“Izvjesno je da je tužiteljka ovu instrukciju uputila policiji nakon objava u medijima koje se tiču postupanja policije i tužilaštva u konkretnom slučaju, odnosno, nakon što su mediji objavili da po mišljenju tužiteljke u radnjama D.M. ne postoje elementi krivičnog djela”, tzaključeno je iz policije.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније