Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 11. 2020. 12:24 >> 12:29
1

NASTAVNICI ZAHTJEVAJU

Omogućiti jednu zaključnu ocjenu za polugođe

Udruženje nastavnika društvene grupe predmeta Crne Gore, zbog situacije i uslova u kojima zaposleni u prosvjeti održavaju nastavu po izmijenjenom Školskom kalendaru, u cilju blagovremenog i objektivnog ocjenjivanja naših učenika, zahtijeva da Ministarstvo prosvjete nađe razumijevanje, prije svega prema učenicima, i omogući jednu zaključnu ocjenu za prvo polugodište.

“Naši učenici u ovim teškim zdravstvenim uslovima, opterećeni neredukovanim nastavnim planovima, trpe pritisak jedne neregulisane i propisima neuređene situacije. Da li izgovor naših obrazovnih ustanova može biti da se mora ispoštovati Zakon, da se mora zaključiti ocjena nakon mjesec ipo dana online rada?”, navodi  se u saopštenju.

Podsjećaju nadležne da po Zakonu nije da se nastava održava online, da čas traje 30 minuta, da njihovi roditelji, kako znaju i umiju, moraju svojoj djeci kupiti skupe „pametne“ telefone. 

“Pitamo ih kako objektivno ocijeniti učenike koje još nijesmo uspjeli vidjeti i regularno ispitati? Nagomilano gradivo i skraćeni klasifikacioni period moraju biti razlog, ne da se krši Zakon nego da se Zakon prilagodi učenicima u ovako teškim uslovima rada. Mi, njihovi nastavnici, za razliku od odlazećeg ministra prosvjete, imamo razumijevanje i podržavamo naše učenike i uvažavamo preko hiljadu potpisa nastavnika za jednu zaključnu ocjenu, a isti su prošle sedmice  uručeni ministru prosvjete i JU Zavodu za školstvo”, navodi se u saopštenju.

Kao opravdanje svemu navode i  činjenicu da sve više učenika i nastavnika otkazuje dolazak na provjeru znanja koje se organizuju u školama iz razloga što su u  izolaciji zbog infekcije Covid-om.

“Apelujemo na aktive direktora za osnovno i srednje obrazovanje i NVO Udruženje roditelja i druga udruženja iz oblasti obrazovanja da podrže ovu inicijativu”, zaključili su iz udruženja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније