Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 11. 2020. 18:07 >> 18:06

BEČIĆ-SANTANDER

Skupština će ostati partner UNICEF-a

Šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Huan Santander naglasio je da Skupštinu Crne Gore vidi kao važnog partnera i da kao mjesto dijaloga, predstavlja najbolji način da se vodi širi dijalog o pitanjima od značaja za prava djeteta.

Santander se danas sastao sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Aleksom Bečićem. Imajući u vidu dugogodišnju uspješnu saradnju između Skupštine Crne Gore i predstavništva UNICEF-a, Bečić je istakao zahvalnost na značajnoj podršci i programima pokrenutim u cilju ostvarivanja prava djeteta. 

Kako je saopšteno iz Bečićevog kabineta, predsjednik Skupštine se posebno osvrnuo na brojne zajedničke događaje organizovane u saradnji sa nadležnim skupštinskim radnim tijelima i izrazio očekivanje da će dobra praksa biti nastavljena i tokom novog saziva Skupštine.

"Šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Huan Santander naglasio je da Skupštinu Crne Gore vidi kao važnog  partnera i da kao mjesto dijaloga, predstavlja najbolji način da se vodi širi dijalog o pitanjima od značaja za prava djeteta. On je naveo da je podrška Skupštine od izuzetne važnosti u definisanju pravaca daljih reformi, koje uzimaju u obzir sve postojeće prednosti i jačaju inkluziju, otpornost sistema i dijalog kao glavne principe", navodi se u saopštenju. 

Tokom razgovora, kako se dodaje u saopštenju, sagovornici su razmijenili mišljenja o mnogobrojnim temama iz oblasti dječijih prava, sa posebnim akcentom na dječije siromaštvo i saglasili se da zajednička saradnja i inicijative mogu doprinijeti stvaranju potrebnih uslova za suzbijanje i prevenciju ovih pojava. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније